Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мистерията се заплита! Кой е виновен за голямата трагедия с редник Тошев?
Автор: Екип Varna24.bg 08:29 / 28.09.2017Коментари (0)921
© Фейсбук
Няма категорично заключение как е станал трагичният инцидент с Николай Тошев. "Случаят е сложен. Продължава събирането на доказателства, проверяват се всички версии, заяви говорителят на Софийска Военно-окръжна прокуратура полк.Алексов, цитиран от struma.bg. Назначена е аутопсия на трупа и след приключването й, тялото ще бъде предадено на близките. Тепърва предстоят да се направят експертизи, които да установят как е възпроизведен смъртоносният изстрел. 

Фаталният инцидент с 31-годишния редник стана вчера на полигона "Сливница" след занятие по планирани стрелби. При сваляне на картечница "Браунинг" и качването й на камион редникът от военно формирование 26 400 Благоевград е прострелян смъртоносно, съобщиха от прокуратурата. Странното е, че в официалното съобщение на министерството на отбраната още в деня на инцидента бе обявено, че той се е самопрострелял. След извършена проверка на оръжието и транспортиране на картечницата, въпреки че преди това е имало преглед на оръжието и доклад, че е изпразнено, започнала подготовка за транспортиране на картечницата. 

В този момент се произвежда изстрел, при който войникът е тежко ранен в лявото бедро. Незабавно му е оказана първа медицинска помощ от лекар от ВМА- Пловдив, който е присъствал на стрелбите. Пострадалият е транспортиран с линейка към ВМА - София, но на път за болницата умира и лекарският екип само констатира смъртта му. В официалното съобщение на прокуратурата бе посочено, че редникът е прострелян, а днес говорителят на Софийска военно-окръжна прокуратура подчерта, че не става въпрос за "самопрострелване". 

Аутопсията е приключила днес в 11 ч., но тялото на Николай не е предадено на близките с мотив, че документът не е разписан от разследващия прокурор. От Военна прокуратура обясниха, че близките трябвало да подадат молба до тях, за да бъде освободено тялото на момчето. Николай Тошев станал професионален войник преди 6 месеца, преди това бил оператор в телевизия "Родина". 

"Беше изключително позитивен, добър, лъчезарен младеж, истински се радваше, че е станал кадрови войник", коментираха вчера благоевградчани. И не скриха опасенията си, че случаят с Николай ще бъде потулен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: