Млад мъж даде шанс за нов живот на трима българи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:32 / 02.10.2023
465
На 1 октомври трима българи получиха шанс за нов живот чрез трансплантация след донорска ситуация, реализирана от екип на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", с координатор д-р Христо Христов, съобщиха за "Фокус" от лечебното заведение.

Това става възможно след като на 30 септември близките на изпаднал в мозъчна смърт 22-годишен мъж вземат благородното решение да дарят органите му и да дадат живот на други хора. На следващия ден медицински екипи на УМБАЛ "Александровска" присаждат бъбреци на двама мъже – на 47 г. и на 36 г., а екип на Военномедицинска академия трансплантира черен дроб на 54-годишен мъж. Другите органи на донора не са имали подходящи реципиенти.

Министерството на здравеопазването и ИА "Медицински надзор" поднасят искрени съболезнования към близките на мъжа и благодарят за хуманния им жест. Благодарност изказваме и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тези служители са с по-високи пенсии от други, ето причината
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката...
Над 46 000 зрелостници се очаква да се явят днес на матура
Редица университети затварят врати в знак на протест
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).