Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Млада дама "лети" с рекордните 200 км/ч при ограничение 90
Автор: Екип Varna24.bg 08:46 / 01.07.2020Коментари (0)1458
©
Млада дама "лети" с рекордните 200 км/ч при ограничение 90. Момичето се похвали с постижението си в социалните мрежи, а от "Пътна полиция" започнаха проверка. Шофьорката обаче не е единственият рекордьор, който си позволява да кара с много висока скорост в последните седмици.

С отпадането на всички ограничения за пътуване от "Пътна полиция"  отчитат рекорден ръст на фрапиращите нарушения за превишена скорост. Оттам дават пример на магистрала "Струма" до тунел, където ограничението е 80 км/час,  луксозен автомобил е бил заснет с 240 км/ч.

Младата дама натиска педала на газта до 201 км/ч и публикува видеото в социалните мрежи. От кадрите става ясно, че си позволява рекордно високата скорост на пътя Пловдив – Пазарджик, който от скоро е обновен. По сигнал на Нова от полицията в Пазарджик вече издирват нарушителката. На практика обаче дамата няма как да бъде глобена за превишена скорост.

"Единственият начин да бъде установено засичане на движение с превишена скорост е с техническите средства , които са на въоръжение в пътна полиция", обясни Мирослав Стоянов от ОДМВР – Пазарджик.

От "Пътна полиция" отчитат сериозен ръст на шофьорите като издирваната дама, които карат фрапиращо бързо. И дават примери от този месец.

"При въведено ограничение 50 км за населено място, водачите си позволяват да се движат с над 130 – 140 км/ч. Има случай на околовръстното шосе, в който при ограничение 80 км/час шофьорът е със 163 км/ч. Шофьор е хванат със 170 км/час при ограничение 70 на бул. "Ботевградско шосе", заяви инсп. Николай Крушарски от "Пътна полиция".

Санкционирането в тези случаи предстои. Когато нарушението е в населено място с над 50 км превишение, глобата започва от 650 лева, а на водачa се отнемат 12 контролни точки. Книжката се отнема за три месеца. Когато снимката е направена извън населено място, лишаване от право да се шофира няма.

През лятото остава завишен контролът с камерите на "Пътна полиция", особено в населените места. А до края на годината се очаква по пътищата ни да се появят нови, по-модерни радари за засичане на превишена скорост.




Още по темата: общо новини по темата: 1
20.12.2020 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: