Млада майка, минала през страшен ад, има нужда от помощ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:01 / 05.09.2022
808
Млада майка, страдаща от тежко онкологично заболяване, се нуждае от средства за лечение, за да живее. Благотворителната кампания под надслов "Живот за Дени" стартира от родния град на 31-годишната Деница Николова – Роман.

В центъра на малкото крайискърско градче Роман е подреден благотворителен базар.

"Тази икона ще я запазя и когато оздравее Дени, ще й я подаря“, казва Илияна Стефанова.

Дени е на 31, педагог по професия, майка на деветгодишен син. Миналата година след преглед при гинеколог научава тежката диагноза – рак на шийката на матката. Той в напреднал стадий. Започва лечение.

"Мина през страшен ад, многобройни химиотерапии и лъчетерапии в България“, обясни Илияна Лакова, приятелка на Дени.

Семейството търси спасение в Турция и до момента само финансира изследванията и лечението. Но вече не е в състояние, разказват приятелките на Деница. И подемат кампания в социалната мрежа. А щандовете пред градското читалище са отрупани с  вяра и надежда за болната, която след броени дни трябва да отпътува за клиника в Истанбул.

"Целият град се мобилизира, активизира и реши, че трябва да помогне. Тя е на 31 години. Просто трябва да живее и да се грижи за детето си. 30 000 евро са необходими за първоначалното й лечение“, казва Илияна Лакова.

Само за ден в Роман събраха близо 5000 лева. Хиляда лева постъпиха в касичката и на малките червенокръстци, дошли от съседния град Мездра.

"Който може, дава, а който не може, помага по друга начин. Примерно ще сподели за нашата инициатива. Защото е много важно да си добър човек, добрината винаги се връща“, казва Анна Минова, БМЧК – Мездра пред bTV.

Подават ръка футболни фенове, организират се търгове с аксесоари на известни спортисти, за да има  "Живот за Дени". На 17 септември в каузата за спасяването на младата жена ще се включат и от кампанията "Капачки за бъдеще".  

Ако желаете да помогнете, може да дарите средства по тази сметка.

IBAN BG56RZBB91551015085925 /BIC RZBBBGSF/ Валута EUR - КБС БАНК  

Титуляр на сметката - Деница Тониева Николова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Листите за парламентарните избори имат от всичко: Нови лица, добр...
Плевенчани останаха на тъмно след бедствието
Половин България е пазарувала онлайн в последните 6 месеца
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Потоп удави плевенчани


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).