Младежи от ГЕРБ протестираха срещу правителството на Петков с викове: "Оставка"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:01 / 07.04.2022
832
Представители на младежката организация на ГЕРБ протестираха пред Министерския съвет с искане за оставка на правителството. Демонстрацията се проведе докато се течеше срещата на министър-председателя Кирил Петков с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Те скандираха "оставка" и "корупция", но не за да протестират срещу европейските институции, а за да могат европейските институции да ги чуят, по думите на председателя на организацията Георг Георгиев.

"Българите бяха заблудени, че ще дойде един проевропейски, западноориентиран премиер", каза Георгиев.

Не искаме да живеем в страна, в която се мизерства. Тук сме, защото се борим тази страна да бъде по-добра, заявиха представителите на младежката организация на ГЕРБ. 

"Това не е протест срещу европейските институции, срещу председателя на ЕК", посочи Георгиев. И добави, че "няма по-проевропейски настроена партия в България от ГЕРБ".

"Днес се опитваме пред очите на председателя на ЕК да изобличим българското правителство, което, веднъж, започна да краде от парите на българите, сега се готви да го направи и от парите на европейските данъкоплатци", заяви Георгиев.

Това, по думите му, са прави с този план за възстановяване и ще стане, ако европейските институции допуснат недоглеждане. Не сме доволни от това управление, повториха от младежката организация на ГЕРБ. Те обърнаха внимание и на високите цени у нас, на инфлацията. По тяхно мнение България и следващото правителство ще трябва да наваксват "огромни пропасти" в икономиката, здравеопазването, социалния живот.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).