Младежът, убил възрастен мъж в Микрево, остава в ареста

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
23:19 / 02.08.2022
761
Окръжният съд в Благоевград взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на младежа, обвиняем за грабежа и убийството на 82-годишен мъж в село Микрево, предаде БГНЕС.

Съдебният състав прецени, че събраните до момента доказателства дават основание за извод за съпричастност на обвиняемия в престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Съдът намери още, че при по-лека "мярка за неотклонение“ съществува реална опасност от укриване на обвиняемия, както и опасност от извършване на друго престъпление.

Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Апелативен съд - София. В случай на жалба или протест делото е насрочено за 11 август.

Предстои да бъде назначена и експертиза, която да покаже дали Огнянов или 13-годишното момче, което в било с него в нощта на убийството, е нанесъл смъртоносните удари. 

Двамата младежи са влезли в къщата, за да откраднат 130 лева. Вместо това убили възрастния мъж с няколко удара с тъп предмет, след което избягали. Ако се докаже вината на 13-годишното момче, то не може да носи наказателна отговорност, заради възрастта си.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...
Калфин: В един весел хаос си вървим напред. Каквото мине - мине, ...
Средствата за държавните имоти зад граница недостигат, състояниет...
Сезонът е открит: Колко ще трябва да платим за килограм череши?
Проф. Иван Литвиненко: Има начин държавната детска болница да се ...
Земетресение разлюля една част на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).