Млади кулинарни таланти спечелиха престижна награда

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:38 / 10.05.2019
1783
Елеонора Ангелова и Тенжел Абилова от Професионалната гимназия по туризъм "П. К. Яворов“ в Добрич са сред четирите победителки в националния конкурс "Аз готвя най-добре“, организиран през 2018 от проекта ДОМИНО и HRC "Аз готвя най-добре“. Момичетата са имали за  задача да приготвят четиристепенно швейцарско меню в специална тематична официална вечеря "Кухнята на Швейцария“.

От 2016 г. ваканционно селище Албена е партньор на Гимназията по туризъм в Добрич като организира дуално обучение за избралите паралелка "помощник-готвач“. От 2018 г. беше разкрита и втора паралелка с активната подкрепа на комплекса – "кетъринг“. Много от младите таланти получават възможност за професионално развитие в комплекса, още докато се обучават в гимназията.

"Като работодател развиваме и стимулираме младите кадри, които получават възможност да развиват уменията си, възползвайки се от съвременните технологични средства, които им осигуряваме“ сподели Кристина Богданова – Продуктов мениджър на Албена. Тя беше единственият от партньорите-гост на официалната вечеря, която се проведе в ресторант "Таланти“ в София на 8 май.

Сред гостите на събитието бяха посланичката на Швейцария г-жа Мюриел Берсе Коен, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и заместник-министър Таня Михайлова, представители на Централното координационно звено към Министерски съвет и други официални лица.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Лекар каза кои са най-рисковите групи за коклюша
Случаят "Пуделгейт": Марин Димитров иска да излезе на свобода
Не забравяйте чадърите, очакват ни валежи
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).