Мнение: Пробивът при Водната палата в Пловдив ще увеличи трафика в района

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
14:49 / 07.12.2021
1193
Градските теми и коментар на зелените политики в община Пловдив - говорим с общинския съветник Добромира Костова от "Зелено движение", част от групата "Демократична България". Още за пробива при Водната палата, за серията активности за подобряване на качеството на въздуха, и как ще се реализира зарядната инфраструктура на града. 

"Всяко едно решение на община Пловдив има пряко отношение към чистотата на въздуха в града, и към нашето здраве", каза в интервю за програма "Точно днес" Добромира Костова. По думите й например, пробивът до Водната палата е пряко свързан с трафика на автомобилите, който тя очаква да се увеличи значително. Друг пример, който има пряка връзка с чистотата на въздуха е битовото отопление на твърдо гориво. 

"Спешно трябва да заработим за проблемите с мръсния въздух, като началото е борбата с праховото замърсяване, и ФПЧ, след това са намаляване на изпаренията от трафика, и на третото място е увеличаване на зелената система в Пловдив", допълни Костова. По думите й много бавно общината работи по програмата за премахване на печките на твърдо гориво, и замяната им с климатици. Тя смята, че няма достатъчно на брой -  заявления за преминаване, безплатно на климатици, от хората, които продължават да се топлят на печки с дърва и въглища. 

За пробива до Водната палата, средства се очакват да се вземат от 40 млн. заем, който общината тегли, посочи Добромира Костова. Като член на съвета към общината, който ще следи за разходване на средствата, Костова каза, че той не е бил свикан до днес, и няма яснота. Аз лично бях изненадана от това, че ще се премине на инженеринг за изпълнението на този проект, допълни общинският съветник. 

"Очаквам, защото следя световните публикации по тази тема, че ще има повишаване на трафика в този район. Това ще е следствие на подобряването на всяка една транспортна инфраструктура", каза Костова пред "Радио Пловдив".

Виж коментарите (2)

Още по темата (2):
03.01.2019 Камера засне зловещ челен сблъсък, колата буквално счупи подлез!
26.10.2018 Ексклузивно: Камера засне безумна катастрофа в Пловдив
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).