Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Много арести в Бургаско за купуване на гласове!
Автор: Иван Сотиров 09:46 / 02.07.2021Коментари (0)1066
Полицията даде официална информация за проведената вчера акция на полицията срещу купуването на гласове в Бургаско, за която Varna24.bg информира.

Общо девет мъже от различни общини на територията на Бургаски регион са задържани за купуване на гласове от служители на ОДМВР – Бургас в резултат на проведената специализирана полицейска операция за предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите и нарушаване на изборното законодателство.

При проверка на два адреса в бургаския квартал "Победа", обитавани от двама мъже - на 40 и 42 години, даващи незаконно пари срещу лихва, са намерени и иззети сумата от 11 000 лв., лични и дебитни карти и тетрадки със списък с имена и раздавани суми. Установено е, че на длъжниците на лихварите е обещавано опрощаването на кредити във връзка с гласуването за определена политическа сила. Към момента продължава провеждането на разпити на длъжници с цел уточняване на детайли по случаите. Образувани са две досъдебни производства.

На територията на карнобатското село Екзарх Антимово също е извършено претърсване на частен дом, обитаван от 40-годишен мъж от селото, който е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по чл. 167 от НК / престъпление против политическите права на гражданите/. Иззети са мобилни телефони със снимки на лични карти, като процесуално-следствените действия по документиране на престъпната дейност на задържания продължава. 

Други шестима мъже от несебърските села Гюльовца и Оризаре са задържани отново са купуване на гласове, като са образувани три бързи производства. При претърсвания на различни адреси в селата са иззети списъци на лица от различни населени места в Бургаска област, съдържащи лични данни, копия на интегрална бюлетина с обозначена преференция, копия на лични карти и други документи свързани с изборния процес. Иззети са още преносими компютри и мобилни телефони. Разпитани са множество свидетели. От един от претърсените адреси в Гюльовца, е намерена и иззета сумата от 28 000 лева, както и тетрадка, съдържащи имена с лични данни. От друг адрес в Гюльовца, са иззети тетрадка с  малки имена на множество хора и сумата от 16 540 евро, 1 320 щатски долара и 8 100 лева.

Активната полицейска работа по неутрализиране случаи на нарушаване на изборното законодателство в Бургаски регион продължава.



Още по темата: общо новини по темата: 4
09.07.2021 »
08.07.2021 »
07.07.2021 »
01.07.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Бюджет 2024
Олиото стигна цената на зехтина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете почина в училищен двор в Казанлък
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: