Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Много българи ще посрещнат Великденските празници на почивка в чужбина
Автор: Екип Varna24.bg 15:37 / 04.04.2022Коментари (0)648
©
илюстрация
Много българи ще посрещнат Великденските празници на почивка в чужбина. Най-желаните дестинации са Египет, Турция и Гърция. Хотелиерите от Анталия и Бодрум вече масово предлагат оферти с отстъпки от около 35 - 45 процента, някои достигат и до 50 на сто. Това разкрива пред вестник "Труд" Георги Пасев, ръководител на една от най-големите туроператорски агенции.

Първите чартърни полети за турските морски курорти през тази година стартират именно за Великден. Цените за едноседмична ваканция тип "ол инклузив", самолетен полет и трансфер до хотела започват при цени от около 600-800 лева според избрания хотел. За тази сума получавате петзвездно настаняване, отбелязва туроператорът. За Великден има и няколко чартъра до една от люлките на християнството - Кападокия, като цените на туристическите обиколки са подобни. 

Заявените самолети до Хургада, Шарм Ел Шейх и до новия египетски хит сред българите - Марса Алам, също не са малко, като се предлагат различни варианти - за почивка или обиколни екскурзии с круизи, както и ваканция с посещение на пирамидите в Кайро или такава, която е само за плаж. Пакетите, които включват самолетен полет и настаняване за седмица, най-често на база "ол инклузив" в луксозни хотели, струват средно по 1000-1200 лева на човек.

Традиционно много българи избират гръцките хотели и курорти за предстоящия празник, като към тях най-често пътуват индивидуални туристи. В момента двудневните и тридневни пакети излизат около 200-300 лева на човек за празника в най-близките до страната ни курортни градчета в близост до Халкидики и на остров Тасос.

В цената обаче не е включен транспортът, който е за сметка на туристите, показва справка в онлайн офертите на туроператорските агенции. Екскурзиите до гръцките острови за празника, но със самолет, струват по около 750 - 800 лева на човек при 3 нощувки. Така реално цената за гръцките хотели е почти два пъти по-висока от тази, предлагана от турските. 

Гърците предупреждават, че след Великден цените вероятно ще се вдигнат с около 10 на сто заради увеличаващите се разходи и поскъпването на горивата. Същият ръст планират и представителите на местата за настаняване у нас, предвид поскъпването на тока и газа с от 3 до 5 пъти, както и значителното увеличение на горивата и работните заплати в сектора.

Популярни дестинации, към които има интерес тази пролет са Египет - за ваканция и круизи, както и Мароко, Кабо Верде, Йордания и Кападокия в Турция, обяснява Пасев.

Междувременно априлската ваканция напълни спа хотелите в страната. Местата в най-търсените дестинации за отмора и балнеолечение като Сандански, Хисаря, Велинград са заети. Интерес има и към Банско, като в планинския курорт времето все още позволява да се карат ски, а немалка част от хотелите предлагат и спа и уелнес пакети. Част от хотелите, към които има голям интерес, дори успяха да вдигнат цените с от 10 до 30 на сто и въпреки това да продадат пакетите си за ученическата ваканция.

Хотелите по Черноморието очакват основно румънски туристи, но има интерес и от българи. Хотелиери и ресторантьори настояват държавата спешно да облекчи правилата за влизане в страната, за да можем да привлечем и други чуждестранни гости.

Най-голямата пречка за чужденците, желаещи да почиват в България, е инфлацията. Според хотелиери цените на туристическите пакети ще се повишат с минимум 10% още за Великден, а до лятото може да има още едно увеличение. Поскъпването на почивката се дължи на повишаването на цените на всичко, но има проблем, защото и доходите на туристите се стопяват.



Още по темата: общо новини по темата: 103
30.04.2022 »
30.04.2022 »
27.04.2022 »
26.04.2022 »
25.04.2022 »
25.04.2022 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: