Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Много хвалби за бившия шеф на МВР Пловдив и сегашен главен секретар
Автор: Екип Varna24.bg 11:55 / 09.08.2021Коментари (3)1005
©
Новият главен секретар на МВР Петър Тодоров, назначен с президентски указ на 5 август, бе представен пред медиите от служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Рашков обясни, че в министерството са се забавили с избора, тъй като са държали да излъчат на поста такъв човек, който да бъде достоен и независим от партии, както и да не се поставя в услуга на прокуратурата.

"Дълго време министерството е без главен секретар. Вярно е, че в МВР има много голям брой достойни служители, които могат да заемат тази длъжност. Направихме доста внимателен подбор и ни трябваше време, за да можем да вземем това решение. Спряхме се на г-н Петър Тодоров, който ръководи в областната дирекция на МВР в Пловдив, има дългогодишен стаж и опит, има необходимия образователен ценз и не е от "калинките", коментира Рашков.

Той изреди наградите на новия главен секретар на МВР и изрази убеденост, че Тодоров ще работи, както и досега, "стриктно спазвайки закона, без да слугува на политически партии и без да стои до главния прокурор, когато дава пресконференции".

"Тази длъжност ние я оценяваме като такава, която може да бъде заета от достоен човек с достатъчно дълъг професионален опит и на когото може да се разчита, че когато български граждани в центъра на София упражняват конституционното си право на протест, няма да стои безучастно и да гледа как пребиват млади хора", обясни още аргументите си вътрешният министър. Добави още, че това ще е такъв човек, който няма да постави в услуга на прокуратурата и главния прокурор отделни служби на МВР.

Овладяването на горските пожари, пресичането на миграционния натиск по границата и справянето с битовата престъпност пък бяха първите приоритети, които изведе в работата си самият Петър Тодоров. Той наблегна на засилването на граничния контрол по предотвратяване на незаконното пресичане на границата, като се мотивира и с последните данни - 302 мигранти са опитали да влязат нелегално през последните дни. Профилът на мигрантите - основно млади мъже от Афганистан, на възраст от 16 до около 30 години. Основният натиск е върху зелената граница с Турция и част от границата с Гърция, допълни той.

Петър Тодоров отрече да има минало в Държавна сигурност и оповести биографията си пред журналистите. Обясни, че е завършил Военното училище във Велико Търново, с профил танкист, служил е в танково поделение в Асеновград до 89-та година. До 92 г. се е обучавал в Академията в Симеоново за оперативен работник от Военното контраразузнаване, след това е преминал допълнително обучение в школата за още две години.

През август 1992 е назначен за оперативен работник в криминалната полиция в Пловдив, в тогава съществуващата "Магистрална полиция". Дейността му като оперативен работник от 1992 г. насетне е била свързана с грабежи по автомагистралите, изнасилвания и убийства. През 98-ма година става началник група "Криминална полиция" в Трето районно управление в Пловдив, след което заема длъжността началник на Първо районно управление на МВР в града, за да стигне до зам.-директор на Областната дирекция на МВР в града на тепетата.

След представянето му вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че очаква от новото ръководство на МВР да надгради свършеното от сегашното.

"Ако следващият министър се казва Петър Илиев, очакваме да направи повече от това, което ние направихме, дори да се повдигне критерият, това ще очаквам. Предполагам, че това ще очаква и цялото българско общество", каза той в отговор на журналистически въпрос. Рашков добави, че към момента е публично известно какво върши и е свършило служебното правителство, в частност МВР, и призова приемника си "да се разследват изцяло онези действия на служебния кабинет, които са довели до изтичане на държавната хазна".



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Пак агент на Държавна Сигурност,милиционерска държава...
+2
 
 
Малко повече откровеност на другаря тодоров няма да е излишна!*Завършил като политически офицер ВНВУ*В.Левски* през 1986 година*!!!Всички ЗАДЪЛЖИТЕЛНО бяхте на отчет пред ДС!И най-редовно се отчитахте!!!За другите глупости наговорени от него и дамаджаната не ми се говори.
+1
 
 
Прав е Рашков! Разследващите органи на МВР действат под ръководството и надзора на прокурор съгласно закона. При новия секретар на МВР разследващите органи на МВР няма да обслужват прокуратурата, а само ще действат под ръководството и надзора на прокуратурата!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: