Момиче си счупи рамото на водна пързалка в Баня

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:37 / 07.08.2015
716
16-годишно момиче пострада на водна пързалка на централния минерален плаж в карловския курорт Баня. Плажът трябва да бъде поддържан от "Специализирани болници за рехабилитация". 

Момичето има счупване в областта на рамото. Родителите й подадоха жалба в полицията и поискаха да се засилят мерките за безопасност при експлоатация на съоръжението.

Приятелки на пострадалото момиче, които са били на мястото на инцидента, разказаха, че докато тя се е спускала по водната пързалка, други чакащи реда си деца са издърпали маркуч, който осигурявал водната струя. 

Затова девойката се завъртяла и ударила в ъгъла на пързалката. Веднага след инцидента помощ на пострадалата оказало момче, което било близо до басейна.

"То я извадило от водата. Децата, които са били с нея, ми се обадиха", заяви майката на момичето Стоянка Кьосева пред БНТ. 

Директорката на минералния плаж каза, че няма информация за случилото се, тъй като никой от персонала и спасителите не е разбрал какво е станало.

"Нито един от тях не е забелязал плачещо дете или групичка от деца", каза Божанка Иванова, която е директор на "Специализирани болници за рехабилитация.

Според децата причината за инцидента е малката струя на водата. Родителите на пострадалото момиче настояват да се засилят мерките за безопасност, за да се предотвратят други подобни случаи.

"Не искам други майки да се озоват в моето положение, а децата им в състоянието на моето дете", добавя Стоянка Кьосева. 

От управата на плажа заявиха, че водната пързалка няма да работи до приключването на разследването на полицията.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Искат извънредно заседание на парламента заради пенсиите 
Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупци...
Виолета Коритарова: "Хемус" не е готова, защото през тези три год...
Кунчев: Децата, родени от имунизирани майки, са напълно защитени ...
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).