Монетата с лика на Стоянка Мутафова вече се продава на цени от 200 до 650 лева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:29 / 25.01.2022
1742
Монетата в памет на великата Стоянка Мутафова вече се продава в интернет на цени от 200 до 650 лева в един от големите сайтове за свободна онлайн търговия, предава БГНЕС. 

Българската народна банка пусна в обращение медна възпоменателна монета на тема "100 години от рождението на Стоянка Мутафова“ от серията "Български творци“. Цената на монетата е 30 (тридесет) лева. А в първите три дни от пускането в обращение – от днес до 26 януари, включително, всеки желаещ може да закупи до два броя монети.

Опашка от чакащи да закупят монетата – запалени колекционери и любители, се изви от ранните часове в един от най-студените януарски дни. Някои от чакащите бяха запазили реда си дори от неделя вечер, други наредили се в полунощ. Имаше обаче и много хора, както се видя от репортажите в централните емисии новини на телевизиите, които бяха на опашката само, за да закупят монетата и след това препродадат в сайтовете за свободна търговия.

Само няколко часа след пускането в обращение в един от най-известните и големи сайтове за свободна онлайн търговия, откъдето става ясно, че обявите с днешна дата за монетата са публикувани от 10 часа сутринта, най-много се появяват в следобедните часове, а има и такива, които са от дни преди изобщо монетата да е пусната в обращение.

Цената варира. За закупената от БНБ медна възпоменателна монета за 30 лева, онлайн търговците искат от 200 до 500 лева. В една от обявите е посочена и цена от 650 лева. 

На лицевата страна на монетата е изобразен ликът на Госпожа Стийхийно Бедствие, която напусна този свят на 6 декември 2019 г. след дълго и продължително боледуване. На 97-годишна възраст тя бе най-възрастната активно играеща на сцената актриса.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тези служители са с по-високи пенсии от други, ето причината
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката...
Над 46 000 зрелостници се очаква да се явят днес на матура
Редица университети затварят врати в знак на протест
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).