Москов: КТБ не е била точно банка, а дворец за фараони

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
08:37 / 19.05.2015
2260
Министърът на здравеопазването Петър Москов коментира темата за фалита на КТБ в студиото на Нова телевизия от позицията, че най-важното е не кой е имал депозити с преференции, а кой е раздавал необезпечени кредити на кухи фирми.

"Банката КТБ не е била точно банка, а дворец за фараони, независимо дали те са от ДПС или от друга партия. Реформаторския блок остава на позицията си за пълно разкриване на истината за фалита и виновниците", каза Москов.

"Не ме питайте дали Иван Костов или Коста Иванов има депозит в тази банка, аз също имам депозит в трезор и какво от това", реагира Москов на въпрос от водещите. Според него, възхода на КТБ започва години след управлението на СДС и Костов.

"Възможността да имаш преференция винаги е била привлекателна и не мога да съдя дали е морално или не, проблемът е че са раздавани кредити на кухи фирми", продължи министърът.

Петър Москов обяви, че няма съмнения в подкрепата на парламентарното мнозинство за програмата на правителството, част от която е и реформата в здравната система. "Основният проблем в България е раздутата и фрагментирана болнична система, това ни го казват всички международни институции, които анализират състоянието на болниците", уточни здравния министър.

Той посочи, че целта на реформата не е да се пестят пари, а всеки пациент да получи адекватно лечение. Според него, има масово дублиране на апаратура, специалисти и лечебни заведения, което води до изтичане на пари. "Ще наложим комплексния подход при лечението на пациентите- от диагностиката до последната степен на лечението ще преминава в една структура", поясни Москов.

Според него, пациентът в България трябва да престане да бъде футболна топка и да бъде подритван от едно лечебно заведение в друго.


Виж коментарите (2)

Още по темата (211):
30.01.2024 Окончателно: Цветан Василев с европейска заповед за арест
22.01.2024 Съдът разреши издаването на европейска заповед за арест на Цветан Василев
05.07.2023 Кольо Парамов за КТБ: Нито един процес по закона "Рико" не се е отървал без много сериозно наказание, нашите подсъдими няма да бъдат пожалени
24.04.2023 Сигналът на Цветан Василев срещу Иван Гешев е внесен в Софийска градска прокуратура
20.04.2023 Сийка Милева: Издадена е нова Европейска заповед за арест на Цветан Василев
20.04.2023 Цветан Василев е обявен отново за издирване с Червена бюлетина на Интерпол
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).