Московски обеща: Няма да бъдат спирани повече влакове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
12:38 / 16.01.2015
2212
Няма да бъдат спирани влакове, обяви пред журналисти транспортният министър Ивайло Московски, съобщи bTV.

"Няма да има смисъл да се виждаме в широк план, да изговаряме пак всичко. Г-н Горанов е информиран. Преди малко даже разговаряхме по телефона с оглед на това, че тези 40 милиона лева, чакащи нотификация от Брюксел, стоят в невъзможност да бъдат ползвани, той се съгласи да бъдат с едно постановление прехвърлени към общата сума субсидия на БДЖ", обясни Московски.

"Това, което беше искането на всички колеги от транспортната комисия, ще се случи - ще подготвим постановление да се прехвърлят тези суми. Ще работим в посока да се получи нотификация от Брюксел, за да може по-нататък да се разчита на тази държавна помощ, която ще одобри Брюксел", подчерта той.

"Ще подготвим постановление и вероятно ще го внесем на следващия Министерски съвет. Няма да бъдат спирани влакове", каза още Ивайло Московски.

"До средата на февруари ръководството на БДЖ ще изработи стратегия за финансово стабилизиране, оздравяване и развитие с инвестиционна програма поне в хоризонт до 7 години. Това иска ЕК от нас, за да ни одобри държавната помощ и има право, защото всяка година да ходим да искаме държавна помощ, без те да имат гаранция, че дружеството ще се оздрави и стабилизира, е безсмислено", добави той.

"С комисията се разбрахме след това в рамките на 4 месеца документът да влезе в парламента, да получи институционализиране и оттам нататък без значение кое е правителството, кой е на власт - да спазва тази инвестиционна и оздравителна програма", коментира Московски.

"Най-вероятно сигурно ще има и мерки, с които синдикатите трябва да се съобразят, вероятно някъде оптимизация, някъде пък може да се наложи допълнително да се назначават хора, но това ще стане в оперативен порядък следващите месеци", обясни той

"Дай Боже, да закрепим веднъж завинаги една стратегия, която да се спазва от всички и да гарантира за следващите години добре развита на средно ниво европейска железница. Инфраструктурните проекти са в ход, ще станат в края на тази и следващата година по основните направления, които бяхме започнали. Продължаваме в новата оперативна програма, така че се надявам всичко да бъде нормализирано", каза министърът.


Виж коментарите (4)

Още по темата (262):
23.04.2024 Гнусно! Показаха в каква мизерия пътуват хората във влака Варна-Аспарухово
17.04.2024 БДЖ вдига цените на билетите с 20%, но ще се подобри ли пътуването ни?
16.04.2024 Скорост от 160 км/ч и хигиена: Какво още обещават от БДЖ?
15.04.2024 Получихме две оферти за доствка на 35 електрически мотрисни влака
15.04.2024 БДЖ: Вдигаме драстично цените на билетите заради разходите ни, ето откога
08.04.2024 Важна промяна в движението на влаковете по направление Варна – София и
обратно
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).