Моторист: Кортежът на Радев ме изхвърли от пътя

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (17)
08:31 / 26.08.2020
1524
Според мъжа, който обаче не съобщава името си, колите са возили президента Радев. От службата за охрана нямат информация за такъв инцидент, нито сигнал Кортежът на президента Румен Радев е засякъл моторист в събота и едва не го е изхвърлил от пътя. Това твърди пред сайта bmm.bike участник в ситуацията, случила се на Подбалканския път.  НСО обясниха, че нямат данни за подобен инцидент с техен автомобил, пише "24 часа".

Разказът на моториста, чието име е представено в сайта само с инициали, обаче бе потвърден и от негов колега, станал свидетел. Сайтът и мотористът твърдят, че става дума за кортежа от НСО на президента Радев. Обясняват го с това, че в събота държавният глава участва в отбелязването на 143-ата годишнина от Шипченската епопея. На връх Шипка той произнесе слово в 12 часа. Около 2 часа по-късно И. С. карал мотора си в отсечката между селата Розино и Иганово. Зад него се возела приятелката му. Точно излязъл от завой, а срещу него се задал кортеж.

“Cтoтинa мeтрa зaд мeн oщe eдин мoтoр. И точно когато излязох на правата, видях коли на НСО с включени светлини. В момента, в който ни видяха, водещата кола на НСО с висока скорост директно се изнесе и започна да кара фронтално срещу мене. Набих спирачки и се изнесох максимално вдясно, колкото можех, де. Защото асфалтът на пътното платно свършва с 10-15-сантиметров праг. Ако го докосна, всеки се сеща какво ще стане…

А колата на националната ни охрана мръдна още повече, за да може изцяло да ми затвори пътя. Докато се опитвах да намаля, буквално карах по маркировката, а онзи продължи да кара с висока скорост точно срещу мене. Правата отсечка е дълга около 200-300 метра. И действието се разви за няколко секунди. В последния възможен момент, преди да ме отнесе, водещата кола на НСО се прибра в своята си лента и целият кортеж продължи да “лети".

Не искам да си мисля какво можеше да се случи. И нямаше да реагирам така, ако отзад не возех приятелката си. Този човечец, както и другите от кортежа, въобще не намалиха скоростта. По това време нямаше други на пътното платно. Бяхме само ние, с двата мотоциклета. Ами ако на мое място беше някой по-неопитен колега?". 

Това разказва пред сайта мотористът. Негов приятел, карал зад него, потвърждава историята.



“НСО така си карат",
коментира пред сайта мъжът.

Потърпевшият предлага как подобни ситуации да бъдат избягвани:



 “Ако участниците на пътя са толкова опасни за хората в бронираните джипове, за да не се случват такива неща, нямам абсолютно нищо против от данъците ми да се купят 2-3 хеликоптера. С тях да си пътуват, само и само по пътищата да няма ситуции като нашата. Аз ще пътувам по-спокойно, официалните лица ще пътуват по-бързо, пилотите ще правят нальота, който им е нужен. Всички печелят", казва мъжът. И посочва, че през годините много шофьори са го поставяли в неприятни ситуации на пътя, но тази с НСО е най-сериозната.

Виж коментарите (17)
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).