Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Музеят на МВР отвори врати за постоянна изложба
Автор: Екип Varna24.bg 15:29 / 01.07.2022Коментари (0)811
©
В навечерието на професионалния празник на служителите на Министерството на вътрешните работи, музеят на ведомството отвори врати за постоянна изложба на тема. На кратката церемония присъстваха заместник-министър Стоян Темелакиев, заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Станимир Станев, административният секретар на МВР Мария Рангелова. Изложбата предлага поглед към миналото и интересен разказ за създаването, развитието и постиженията на Министерството на вътрешните работи, сподели директорът на дирекция "Информация и архив" Благой Тодоров.

Той специално благодари на служителите на музея за положените усилия в обогатяването на експозицията, както и на дирекция " Международни проекти", без която не можеше да бъде осигурено финансиране за ремонт на сградата и обновление на голямата изложбена зала.

Искрено уважение и признание за всеотдайния труд на служителите от двете дирекции изрази в краткото си приветствие и зам.-главният секретар на МВР гл. комисар Станимир Станев. Срещата на миналото с настоящето ни дава възможност от една страна да пазим паметта на своята история  и да надграждаме и оценяваме постигнатото днес. В този смисъл той обърна внимание на специалния панел, отделен за създаването и развитието на дирекция "Международни проекти".

От името на ръководството на МВР заместник-министър Стоян Темелакиев поздрави служителите, на чиято професионална експертиза се дължи изграждането на концепцията и осъществяването на  изложбата. 

Посетителите могат да проследят във времето възникването, организацията и дейностите, изпълнявани от ведомството. Експозицията съдържа оръжия, униформи, наградни знаци, технически средства, ползвани при разкриване на престъпления, вещи на служители, веществени доказателства, документален и снимков материал, събрани през годините и до наши дни.

На 5 юли – Професионалния празник на служителите на Министерството на вътрешните работи, входът на Музея на МВР ще е свободен, както за всички служители и техните семейства, така и за граждани, които проявяват интерес към експозицията.  Работното време на музея през делнични дни е от 9 до 17 часа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: