Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мъж издъхна пред входа на болница, не му оказали помощ
Автор: Екип Varna24.bg 08:34 / 25.04.2019Коментари (2)989
©
Мъж издъхна пред входа на болница, лекари не са му оказали медицинска помощ. Инцидентът е станал в V -та градска болница в София вчера. За него сигнализира в социалните мрежи очевидец, който е успял да снима случилото се.

"В момента, в който човекът излезе пред болницата рухна на земята и започна да стене. 30 минути се молих някой да излезе да го види, защото видимо не е добре. След това се обадих на 112“, разказа очевидецът. През това време минувачи наблюдавали, обсъждали социалното му положение.

Когато линейката пристига, човекът вече е издъхнал. По думите на очевидеца дежурният екип заявил, че в дробовете му има събрана вода.

"Става дума за 71-годишен мъж, който е можело да бъде спасен, ако веднага са предприети реанимационни действия, коментира пред "Монитор“ говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска.

Тя разказа, че сигналът е подаден в 11.54 часа. Точно по това време обаче свободен екип в центъра не е имало. Линейка с лекар и необходимата реанимационна апаратура се е освободила в 12.11 часа и веднага е поела към V-та градска болница. Колата пристигнал на адреса в 12.20 часа.

"На човека са оказани реанимационни спешни грижи в пълен обем, но вече е било късно. Въпрос на броени минути е било някой да му помогне по-рано“, заяви Катя Сунгарска.

"Човекът почина 2 минути по-късно като куче пред болницата. Междувременно една жена излезе от болницата, докато той още беше жив и каза че се преструвал, че нищо му нямало. Друга излезе да го разпитва за социалния му статус и дали е осигурен, но никой не му помогна“, възмущава се очевидецът.

Според Закона за здравето за човек, изпаднал в безпомощно състояние на улицата следва да се сигнализира за спешен екип на единния телефонен номер 112 или в лечебно заведение, ако то е в непосредствена близост.

"В случая става въпрос за мъж изписан същия ден от V-та градска, още е бил на количката. С него е бил брат му. Състоянието му се е влошило на излизане от лечебното заведение“, уточни Сунгарска от Спешна помощ.

"Монитор“ търси продължително по телефона изпълнителния директор на V-та градска болница д-р Борил Петров, но той не отговаряше. Директорът се обади, едва след като репортер заяви на секретарката му, че ще бъде публикувано, че той не е отговорил на телефонните позвънявания на журналиста.

"Доколкото разбрах, случило се е не в болницата, а извън нея. Разпоредил съм вътрешна проверка, ако има виновни и фактите отговарят, ще бъдат наказани най-строго административно“, коментира директорът Борил Петров и допълни, че е дал срок да му бъдат докладвани резултатите от нея в четвъртък до обяд.

По думите му 71-годишният мъж е приемал четири пъти в болницата от 25 февруари до 24 април, когато е изписан и починал. Пациентът страдал от множество заболявания.

"Той беше изписан в добро състояние. Случил се е внезапен инцидент с фатален край, но пред болницата, а не в нея“, каза още изпълнителният директор Петров.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
И тез "лекари" клетва били давали. Били го изписали в добро състояние ама малко умрял. За хората с пари лек евентуално ще се намери ако са удобни. Съвет към всички ни останали ако усетите че идва края вземето поне по 2-3 още с вас та поне на път за ония свят да има на какво да се смейте.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: