Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мъж олекна с над 110 000 лева, крадецът се оказа в спалнята му
Автор: Екип Varna24.bg 15:44 / 07.06.2021Коментари (0)958
©
На  12 октомври 2020 година  в полицейското управление в Шумен е приет сигнал от 33-годишен местен жител  за кражба парична сума в размер на 90 000 лева от частен дом на ул. “ Седма“ в града, съобщиха от пресслужбата на полицията в Шумен.

На място бил извършен оглед. В хода на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК криминалисти от полицейското управление предприели множество действия за установяване на извършителя. Не са установени данни за насилствено проникване на имота. Иззети са дактилоскопни следи , които не  дали резултат за разплитане на случая. След изолирането им станало ясно, че са на членове от семейството. Проведени са множество разпити, между които и на лица, посочени 33-годишния потърпевш мъж от Шумен, за които предполагал, че са евентуални извършители на кражбата. Действията по разследването са проведени под надзор на прокурор от Районна прокуратура - Шумен. На 27 януари в районното управление в града е получено съобщение, че от дома на 33-годишния мъж отново липсва парична сума в размер на 22 300 лева. По негови данни парите били в метална каса, по която нямало интервенция. Извършен бил оглед в имота. Под ръководството на наблюдаващ прокурор са  назначени са множество експертизи.

Пред разследващите 33-годишният мъж обяснил, че парите събирали от близки и познати за лечение на дете. Извършени са  процесуално-следствени действия. Работата продължила по няколко версии за кражбите. За разплитане на случая помогнала регистрация в сайт за онлайн залагания на съпругата на мъжа. Криминалисти насочили вниманието си към 33-годишната шуменка. Изискани са документи от различни банкови институции, видно от които станало ясно, че тя е  залагала големи парични суми. Установено било, че  в едногодишен период е направила залози в размер на 140 065 лева. При последвали разпити, включително и пред съдия в края на месец март  тя признала, че извършила кражбата на двете парични суми – на 90 000 лева и на 22 300 лева.  Материалите по делото са предадени в компетентната прокуратура.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: