Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Mъж подслонява човек, който впоследствие му нанася жесток побой
Автор: Екип Varna24.bg 10:13 / 25.04.2023Коментари (0)404
© NOVA
Жесток побой в Петрич. 62-годишен мъж е настанен в тежко състояние в болницата в града. Той е с 11 счупени ребра, пребит от мъж, когото подслонил и на когото искал да помогне.

Любомир Стойков живеел сам в апартамент. Злоупотребявал с алкохола, според съседите му, но бил кротък човек. Преди около седмица приютил мъж, който в Петрич се представял за адвокат. Той бил в затруднено положение и затова потърсил помощ, а Стойков му подал ръка.

"През първите дни не правеше нищо. Дадох му първо 70 лв. и карта, в която бяха останали около 100 лв. - взе ги и тях. И започна: "Трябват ми спешно 50 лв", обяснява пострадалият.

Постепенно обаче мъжът започнал все по-агресивно да търси пари. И когато Стойков спрял да му дава, защото нямал, дошло и насилието. В началото само вербално, но скоро след това и физическо.

"Започна постоянно да ме бие - два, три, четири дни. Попитах го още ли, защото вече не мога да дишам. "А не можеш?", отвърна той. Ще ми намериш пари. Е от кой, попитах го, да ти намеря", допълва потърпевшият.

Три поредни дни Стойков бил пребиван вкъщи от госта си. В неделя адвокатът отново питал за пари и като не получил освирепял. "Дръпна ме от леглото - на земята. Хвана ме за ушите, извива ми пръстите и ги чупи. Трошеше ми главата", разказа той.

Стенанията на мъжа дочува негов съсед. "Ако не беше синът ми, щеше да го остави на място. Счупил му е 11 ребра. Синът ми го е усетил и се е качил горе и ги е разтървал", посочи съсед на пребития мъж.

На стълбището обаче борбата с адвоката продължила. Той бил в неадекватно състояние, изпаднал в състояние на дива ярост. Хванал се за парапета и не искал да напусне апартамента на жертвата си. Тогава пристигнали полицаите и задържали извършителя.

Любомир Стойков по спешност бил приет в болница – със счупени ребра, фрактури на кости и хематоми. "11 счупени ребра не могат да се случат често. Доколкото ми казаха, побойникът е скачал върху гръдния му кош. Това са недоказуеми неща - едно е да ти кажат, друго е да е истина", коментира лекуващият лекар д-р Орлин Кючуков.

Мъжът е и с кръвоизлив в белия дроб и лекарите не искат да дават никакви прогнози. Извършителят е познат в Петрич с буйния си нрав. Според запознати той е посягал на роднините си и с никого от тях не бил в добри отношения.

Адвокатът в момента е с мярка за задържане за 72 часа. Прокуратурата обаче иска той да остане за постоянно в ареста. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на средна телесна повреда, предават от NOVA.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: