Мъж поиска от познат пари, последва отказ и екшън като по филмите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:54 / 20.12.2018
1522
Върховният касационен съд потвърди изцяло решение на Пловдивския апелативен съд спрямо А.М., който е признат за виновен от Окръжен съд Пловдив и осъден на 8 години лишаване от свобода за грабеж на свой колега и отнемане на автомобил при условията на опасен рецидив. През лятото на 2016 г. А.М. бил нает да работи във ферма за крави в Куклен, където имало и стаи за живеене на персонала. На 31.07.2016 г. вечерта се почерпил с ракия със свой колега във фермата. Двамата се познавали от затвора.

Поискал му пари, но получил отказ. Ядосан от това, подсъдимият го ударил с метална тръба по главата. Пострадалият изпаднал в безсъзнание. А.М. завързал краката му и го оставил да лежи в банята. Взел телефона и портфейла му и въпреки че нямал книжка, подкарал камиона на работодателя си и стигнал с него до Пловдив. Опитал се да продаде автомобила, на който имало монтиран кран на пункт за отпадъци от черни и цветни метали, но тъй като нямал документи нито лични, нито за камиона, не успял.

Оставил го паркиран пред дома на свой роднина в с. Говедаре. Взел от него на заем 300 лева и така и не се появил да си го прибере или да върне парите в уговорения срок. Не вдигал телефона си. За това неговият близък се оплакал на кварталния полицай. Проверката показала, че камионът е обявен за издирване и по-късно бил върнат на собственика.

Междувременно пострадалият дошъл на себе си. Работодателят му го намерил и му помогнал. Подсъдимият е бил установен от полицията през октомври 2017 г. и изправен пред съда. Върховният касационен съд е приел, че жалбата на подсъдимия за понижаване на наказанието е неоснователна, тъй като липсват причини за намаляването му по размер, а  няма и обстоятелства които да не са отчетени от съда по същество. Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).