Мъжът и жената от кървавата баня в метрото са имали семейства с деца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:16 / 13.05.2021
823
Продължава разследването на кървавия инцидент в метрото на летище София вчера, когато 62-годишен мъж простреля жена на 55 години в един от влаковете и се самоуби. Тя продължава да е в крайно тежко състояние и пряка опасност за живота.

Двамата нямат роднинска връзка помежду си, но са имали свои семейства с деца. Предполага се, че са имали любовни отношения, но това тепърва ще се проверява от разследващите. Жената е трябвало да пътува за Брюксел. 

Носела е малък куфар в себе си. Мъжът е бивш военен, а след като се е пенсионирал, е работил в различни охранителни фирми. Оръжието, с което се е самоубил, е законно и е лично притежание. Няма данни жената да е подавала жалби срещу него, съобщи Нова телевизия. 

От днес започват разпити на близките на мъжа и жената. Полицията подозира, че опитът за убийство е добре планиран. Окървавените тела са открити от машиниста на мотрисата.

Смята се, че мъжът е изчакал последният вагон да се изпразни, за да опита да извърши убийството. Няма преки очевидци на случилото се. Ще се разглеждат камерите, за да се изясни дали двамата са се качили от една спирка.

Жената е в много тежко състояние в реанимацията на болница "Света Анна". Извършени са й две операции, при които са извадени два куршума. Третият е открит на местопрестъплението.

"Жената е в реанимацията, в нестабилно състояние е. Прави се всичко възможно. Тук имаме много опитен екип от реаниматори, които ще направят всичко възможно да спасят живота й. Вчера, непосредствено след пристигането й, са събрани два екипа хирурзи.

Непосредствено след приключването на многочасова операция на коремната област, неврохирурзи започнаха обработка на раната на главата. Там проектилът е минал през главата и е извън тялото на пациентката", обясни говорителят на УМБАЛ "Св. Анна" Антон Луков.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
18.05.2021 Почина жената, простреляна в столичното метро
13.05.2021 Съпругата на стрелеца от метрото се опита да го оправдае
13.05.2021 Съпругът на простреляната в метрото разкри кой е стрелецът и откъде се
познават
13.05.2021 Прокуратурата проговори за ужаса в софийското метро
12.05.2021 Установени са самоличностите на простреляната жена и самоубилия се мъж в метрото
12.05.2021 Простреляната жена в столичното метро е с 4 огнестрелни рани
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).