Мъжът на фаталната пловдивска студентка може да изгние в затвора

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
09:06 / 04.07.2018
2446
До 20 години затвор грозят мъжа, който беше задържан за убийството на доцент Стефан Нейков от Пловдив. Това обясни зам.-окръжният прокурор Галин Гаврилов по време на вчерашната пресконференция, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Убитият доц. д-р Стефан Нейков преди 5 години се е пенсионирал в Института по растителни генетични ресурси в Садово. Той е автор на сорт средноплодна краставица и на главеста салата "Ира". Съавтор е и на новия сорт алабаш "Ники“. Бил е специалист в зеленчуковите култури. Пенсионирал се е като завеждащ Бюро за научно обслужване и маркетинг в Института. След това известно време е работел като преподавател във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР) в Пловдив.

В същото време ръководството на Аграрния университет в Пловдив съобщи че убитият не е преподавател в университета. "Такова лице никога не е заемало щатна длъжност. Името не фигурира и като хоноруван преподавател във Висшия селскостопански институт (ВСИ), преобразуван в Аграрен университет през 2001 г.", заявиха още от ВУЗ-а.

Студентката, чийто съпруг бе задържан за убийството, искала да завърши образованието си, започнато още през далечната 2005 година. Тя и убитият преподавател са имали връзка още тогава, но междувременно младата жена прекъсва и се омъжва. Сега поискала да поднови образованието си и се свързала с Нейков, за да й помогне. Той обаче започнал да я изнудва за секс, твърди в показанията си задържаният мъж.

Това довело до желанието на съпруга на дамата да сплаши учения, който е примамен да отиде на изхода на Пловдив в посока Оризари. Именно там се стига до фаталния инцидент. Извършителят твърди, че не искал да убива жертвата, а единствено да я сплаши. След това с лек автомобил транспортира убития до района на Военна болница, където е и намерен по-късно от полицията.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (9)

Още по темата (13):
26.07.2021 18 г. затвор за мъжа, изнасилил с бухалка и убил доцент до Пловдив
23.11.2019 Проговори съпругата на изнасиления и убит доцент!
12.03.2019 Наследниците на жестоко изнасиления с бухалка и убит доцент поискаха 310 000 лева
14.02.2019 Изнасилвачът убиец на доцента с официална молба до съда
05.07.2018 Няма милост за Илия Стоичков след бруталната секс гавра с бухалка и убийството на доцента
05.07.2018 Прокурор: Убитият доцент е бил с разкъсан анален отвор!
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).