Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мъжът на починалата родилка в Русе: Първо ще си погреба женичката и после ще си взема детето
Автор: Екип Varna24.bg 08:48 / 26.05.2023Коментари (0)2169
© NOVA
"Първо ще си погреба женичката и после ще си взема детето. Отговорност ще търся до последно. Искам да съм последният човек, който изтърпява тази мъка". Това са думи на Мартин Симеонов - съпруг на починалата 29-годишна родилка от Русе.

Мъжът посочи, че по време на раждането детето се задушава и се налага Цезарово сечение. "То е извадено живо и здраво, проплаква веднага. Жена ми също е добре. 14 часа след това, цяла нощ сме си писали. Имаше страшно големи болки, по нейни думи. Гледах да я успокоя, че докторите си знаят работата. Постоянно ми се оплакваше, че много я боли. В 3:40 ч. сутринта ми пише: "Ох, тази сестра хърка. Ще изпусна шишето да я събудя", допълни той пред NOVA.

Според Симеонов никой не е проверил какво се случва с родилката. "Не може да я оставиш и да легнеш да си спиш. Въпросът ми към АГ "Канев" е откога децата се носят при родилките в интензивно отделение. На нея два пъти са  ѝ го занесли в 3:30 ч. през нощта", каза още мъжът.

От болницата пояснили, че причината за смъртта била белодробна емболия. "Това ми го казаха, когато бях до трупа ѝ. Всички се бяха събрали като аптекарски шишета и се бяха наговорили. Тя е починала в 6:58 ч., а те ми се обадиха в 8 ч. Казаха, че сме изтеглили късата клечка. И че на 1000 родилки умира една. Обясниха ми го съвсем нормално, без никакви притеснения", допълни мъжът на починалата жена.

По думите на Симеонов, ако е имало някого при родилката, е могло да се направи нещо. "Тя става, за да повика жената, че много я боли и се свлича на земята. Кога са я намерили - не е ясно… когато са се наспали", е мнението му.

Детето е момченце, живо и здраво и се казва Белослав. "Тя много държеше на това име. Всеки ден идвам и си го гушкам, защото е частица от нея. Нямам врагове, но на най-големия си враг не пожелавам такова нещо", каза Мартин.  

Бащата на почернения мъж беше категоричен, че трябва да има съд и затвор за всеки, който не си върши работата. "Тази, която е правила операцията, вече е била осъждана веднъж условно. Би трябвало сега да влезе в затвора и да излежи присъдата си", коментира той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: