Мъжът на сестрата, издъхнала в пазарджишка болница: Върнаха ми жената мъртва без златните й обеци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
17:25 / 10.04.2021
3322
Костадин Огнянов, овдовелият съпруг на медицинската сестра Дарина Огнянова, която издъхна в пазарджишката болница от Ковид-19, проговори пред репортер на Блиц. Мъжът е полицай в сектор "Пътна полиция" Пазарджик. 

Потресен, човекът разказа как от болницата в областния град са върнали жена му вече мъртва без златните й обеци, които наскоро тя и дъщеря им избирали с такова огромно желание.

Дарина много се радвала на бижутата. "Върнаха й златното синджирче и гривна, но никой от докторите, въпреки че питах, не знаели къде са. Разберете ме правилно, не съм за едни златни обеци, но те са спомен от жена ми. Това се нарича мародерство, в болницата са мародери", заяви Огнянов. 

Той разказа, че последната ваксина на Дарина е била поставена преди около месец. Припомняме, че старшата медицинска сестра на Урологичното отделение към Областната болница в Пазарджик Дарина Огнянова почина на 6 април от ковид-19, въпреки че е била имунизирана.

Преди време Огнянова пожелала да даде пример, като на 11 февруари обявила, че ѝ е поставена втора доза ваксина на "Пфайзер/Бионтех". Тогава бе оповестено, че тя има и редица тежки диагнози, сред които и автоимунно заболяване.

Полицай Огнянов е крайно възмутен и от отношението на д-р Сертов, който бил завеждащ комисия на ТЕЛК в Пазарджик. Месец преди трагедията Дарина отишла да си подаде наново документите, защото предишното й телково решение изтичало. Д-р Сертов обаче я върнал за някакъв липсващ документ.

"Жена ми беше медицинско лице и перфектно си беше приготвили документите. Сертов й казал "Сега ще видиш ти, преди две години мъжът ти състави глоба на жена ми", заяви пред медията пътният полицай Костадин Огнянов.

"Животът на жена ми започна в тази болница, когато беше на 18 години, там свърши, когато беше на 51. Как не ги е срам да й откраднат бижутата", повтаря потресен вдовецът. Семейството има 20-годишна дъщеря студентка и по-голям син, който е разследващ полицаи в Пазарджик. Погребението на Дарина Огнянова е било на 8 април.

Виж коментарите (4)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).