Мъжът, заплашил Ива Митева и Бойко Борисов, е обвинен в хулиганство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:45 / 29.10.2021
1009
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 26-годишния мъж, който се заканил с убийство на председателя на 46-ото Народно събрание Ива Митева и и на бившия премиер Бойко Борисов. Младият мъж е обвинен и за хулиганство.

На 24 октомври на мейла на Министерство на правосъдието обвиняемият мъжът изпратил съобщение, в което пише, че ще убие председателя на 46-ото Народно събрание. Същият ден в друг мейл написал, че ще убие бившия премиер. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм, смятат от прокуратурата.

В началото на септември той заплаши само председателя на парламента Ива Митева и бе осъден на "пробация“ за срок от 3 години и на 2 години по 200 часа "безвъзмезден труд в полза на обществото“.

Наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за затруднения при тази услуга
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов за АЕЦ "Козлодуй": Няма да ви стигнат нито работниците, н...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).