Мястото е със сериозна историческа памет: Министър Вътев спази традиционен ритуал

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
13:54 / 01.02.2024
873
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев участва в тържественото отбелязване на днешния празник Трифон Зарезан в Троянския манастир "Успение Богородично". Той присъства на водосвет, отслужен от наместника на игумена на Светата обител архимандрит Стефан, като двамата заедно зарязаха лозата в двора на манастира. Министър Вътев отбеляза, че Троянският манастир носи сериозна историческа памет и е свято духовно място.

На водосвета присъстваха и заместник-министърът на земеделието и храните Георги Тошев, кметът на Троян Донка Михайлова, изпълнителният директор на ИАЛВ Красимир Коев, областният управител на Ловеч Виктор Стойчев и народните представители Искрен Арабаджиев и Николай Дренчев.

Министър Вътев коментира, че посещението в Троян е с цел да бъде представен успешният опит на общината, която първа в страната започна собствено  производство на зеленчуци, плодове, мед и подправки, с които се хранят децата в детските градини и училищата и млечните кухни.

По-късно, от 14.00 часа, той и заместник-министърът на земеделието Георги Тошев ще проведат среща със земеделски производители от област Ловеч в сградата на общината. Ще бъдат дискутирани актуални въпроси за фермерите от района, включително разпределението на пасища.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ: По Черноморието ще преобладава слънчево време
Няма да има извънредно заседание на парламента днес, неуспешен бе...
Неделното извънредно заседание не събра кворум при първата регист...
Премиерът Главчев на Околчица: Дълбок поклон пред всички загинали...
Министър Коритарова: Ремонтите по тунелите "Топли дол" и "Правешк...
Meteo Bulgaria с ексклузивно предупреждение: Най-висока степен на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).