Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
НДСВ се връща в политиката
Автор: Екип Varna24.bg 11:43 / 13.01.2023Коментари (0)737
© БНТ
НДСВ се събира на конгрес следващата събота, посветен на завръщането на партията в политиката. В "Денят започва" съпредседателят на формацията Станимир Илчев заяви, че ще бъде обсъдено на НДСВ в избори от всякакъв калибър - местни, парламентарни, президентски.

"НДСВ няма нищо общо с усилията на политическото инженерство. Затова решихме, че е крайно време да се върнем в политическия процес. Просто е болезнено да гледаш как експертите на НДСВ са се превърнали в донори на други партии

В НДСВ има хора с опит, компетентност и тествани във всяка политическа ситуация. Ние оставаме центристка партия и даваме отговор авансово на въпроса къде е центъра на българската политика – донякъде това е ДПС, но къде е реалният център? Защото той не може да бъде носител само на една партия. Разцентровано е самото мислене, разцентровано е мисленето на политическата класа, което се увлича в някакви преговори, които всъщност са договаряне. Без коалиционно споразумение няма как да бъде съставен какъвто и да е било кабинет, независимо дали ще го намираме за експертен, технически и така нататък", заяви Илчев.

От НДСВ няма да канят в редиците си членове на партията, които в последствие безкритично са се проявявали в други партийни проекти, посочи още Илчев.

"Бъдещите ни партньори трябва да отговарят на тези изисквания – свобода на личността и на инициативата, движението на хората, капиталите, това е национално оцветения либерализъм. Нека да спрат да ни квалифицират като политически мъртъвци, зомбита, силиконови партии, патерица на този или на онзи. Каква патерица, за Бога? Патерица е много неприемлива квалификация за когото и да е било, ако върши една обективно измерима дейност и от нея има някаква полза", каза още той.

Илчев допълни, че Симеон Сакскобургготски не е против връщането на партията на политическата сцена.

"Негово величество се оттегли през 2009 от реалната политика. Друг е въпросът, че не е загубил контакта с нас. Разговорите с него са вдъхновяващи и насърчителни. Велика тайна е защо преди няколко години, когато направихме подписка на общественици, интелектуалци и експерти с призив на него да се повери неофициален статут с дипломатически функции, това предложение беше посрещнато с мълчание. Хората, които не реагираха на този призив, между другото, най-трескаво търсят контакт с него по всякакъв повод и са най-щастливи, когато отидат във Врана да поговорят с Негово величество. Ето още една аномалия на целия български социален и обществен живот", допълни той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: