НФСБ и ВМРО подписаха коалиция "Патриотичен фронт"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
17:37 / 03.08.2014
875
НФСБ и ВМРО подписаха споразумение за съвместно явяване на предсрочните избори в коалиция "Патриотичен фронт".
Споразумението бе подписано пред препълнената зала от членове и  симпатизанти на двете партии, които подкрепиха обединението между патриотичните сили.

"Патриотичният фронт, основан от нашите две формации, е възможно най-естественият политически съюз - той обединява съратници, патриоти и родолюбци, верни последователи на заветите на кан Кубрат, Левски и хилядите загинали за свободата и обединението на Родината", се казва в
споразумението, прието и от двете политически формации.

"Това споразумение ще бъде в основата на промяната и обединението на България. Трябва да загърбим партийния си егоизъм, защото 25 години са достатъчно дълъг период на упадък в страната ни. Крайно време е интересите на България да бъдат поставени над всички и ние даваме пример", каза съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов.

Основните задачи на коалицията "Патриотичен фронт", цитирани в Политическото споразумение са: възраждане на българската икономика, борба срещу монополите, създаване на модерно образование и здравеопазване, справедлива и неподкупна съдебна система.

"Показваме как патриотичните формации си подават ръка и даваме пример за всички останали. Компромиси няма да правим за никого, когато става въпрос за интереса на България. Приоритет е Българската национална доктрина. Ще поставяме проблемите такива, каквито ги виждаме и няма да
допуснем задкулисни срещи", каза председателят на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов и допълни: "Алтернативата не е нито в лявото, нито в дясното, тя е единствено в българския интерес".

На пресконференцията стана ясно, че се създава Обществен съвет към коалицията "Патриотичен фронт", към който могат да се присъединят и други партии, споделящи патриотичната идея.

Свидетели на подписването на коалиционното споразумение станаха хан Аспарух, цар Симеон, Бенковски и достойният български войник, воювал за майка България, в които се превъплатиха участници от Ансамбъл "Българе".

Виж коментарите (8)

Още по темата (359):
26.05.2024 Калин Стоянов: Няма да допуснем намеса в изборите на 9 юни
20.07.2017 Във Варна глобиха мъж с 1000 лв., гласувал два пъти на парламентарните
избори
27.04.2015 Фрапиращи несъответствия с партийните пари на Атака и ББЦ
28.01.2015 Любен Дилов-син и Росен Петров ще съдят Николай Бареков
13.01.2015 И Нешка Робева се отрече от Бареков
27.12.2014 Местан: Избори, ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт
Още новини от Национални новини:
Борисов: Поговорката "Готви се за война, ако искаш да живееш в ми...
Без жълти кодове, но ще е много топло и с гръмотевични бури: Ето ...
Прокуратурата обвини Кирил Терзиев, след като Светлана Гущерова с...
Важна проверка предстои по морето, ето къде точно
Автоколони военна техника ще преминат през България
От Министерството на отбраната казаха ще изпращаме ли военнослуже...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).