Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
НИМХ обяви жълт код в цялата страна
Автор: Екип Varna24.bg 18:01 / 16.04.2022Коментари (0)816
©
За Цветница – 17 април, НИМХ обяви жълт код в цялата страна за валежи от дъжд, които заради застудяването ще преминават в сняг на някои места.

През следващото денонощие ще настъпи съществена промяна на времето. През нощта вятърът ще започне да се ориентира от североизток, ще се усили и ще е умерен, в Северна и Източна България - временно силен и с него ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, който с понижението на температурите, утре вечерта и през нощта срещу понеделник, в Североизточна България, Предбалкана и високите полета в Западна България ще се примесва или ще преминава в сняг.

Утре на много места в страната валежите ще са значителни по количество. Температурите ще са с обратен дневен ход, сутринта - между 8° и 13°, в София - около 10°, а привечер - от 2°-3° в северозападните до 7°-8° в югоизточните райони, в София - около 3°. През нощта срещу понеделник валежите ще продължат, а със застудяването в Предбалкана ще има условия да се задържа снежна покривка. 

В планините ще бъде облачно, мъгливо и с валежи от сняг, сутринта под около 1200 метра - от дъжд, но с понижението на температурите дъждът и в по-ниските части бързо ще се примесва и ще преминава в сняг. Ще се образува снежна покривка. На много места в масивите в Западна и Централна България количествата валежи ще са значителни.

Преди обяд вятърът все още ще има южна компонента, но до вечерта навсякъде ще се ориентира от североизток и ще е умерен до силен и с него по проходите ще се създават условия за виелици. Ще нахлува студен въздух, температури ще се понижават и към 14 часа на 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

По Черноморието ще бъде облачно, около и след обяд на много места с валежи от дъжд. Вечерта и през нощта срещу понеделник, главно в южните райони, има условия за значителни количества. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Температурите ще са с обратен дневен ход, сутринта ще са 10°-14°, а привечер 5°-7°. Температурата на морската вода е 8°-11°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: