НОИ ще бъде задължен след 7 май да прави изчисленията на пенсиите служебно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:38 / 03.05.2019
1208
НОИ ще бъде задължен след 7 май да прави изчисленията на пенсиите служебно, т.е. ще може на човека да му се каже при тези документи, които е представил, каква пенсия ще взима и при двата варианта. Това обясни бившият социален министър Иван Нейков в ефира на "Плюс-Минус. Коментарът след новините." 

"Напрежението се появи от възможността заради отпадане на стаж от преди 2000 г. да се окаже, че в някои случаи пенсията, която ще получава човек, ще доведе до по-ниска пенсия, отколкото, ако се вземе този стаж. Наистина не ставаше дума за изключения, а за масова ситуация. Сега хората могат да бъдат спокойни. Сега, всъщност, ще се вземат онези възможности, които са по-благоприятни за тях. Ако пенсията със стаж преди 2000 г. е по-голямата, човекът ще може да избере тази пенсия. Ако пенсията му без този стаж е по-голяма, защото ще има и такива случаи, човекът ще избере този вариант", поясни той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).