НСИ: Пазарът на имоти излезе от кризата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:40 / 25.01.2015
558
София, Пловдив и Стара Загора са в челната тройка на градовете, които излязоха от кризата с имоти. Това отчетоха от Националния статистически институт. Реалният ръст за 2014 година за страната е 2%, а в София той е бил близо 5 на сто, като тенденцията е да продължи да расте. Обратно на общите тенденции за повишаване на цените, имотите в зимните ни курорти продължават да поевтиняват, интересът към тях е предимно от българи.

Пазарът на имоти излезе от кризата. За първи път от 2008 насам цените тръгват на горе макар и плавно. Това показаха данните на Националния статистически институт. В челните места са големите градове - София, Пловдив, Стара Загора и Бургас. Варна все още изостава от тенденциите в страната.

Не така оптимистично стоят нещата обаче по зимните ни курорти. Там спадът продължава и вече могат да се купят напълно обзаведени апартаменти в Пампорово, Банско или Боровец на цени от 250 евро за квадратен метър.

Брокери не очакват драстичен ръст на цените през следващите месеци, очакванията са скок до 5%. Като имотният пазар ще следва икономическите процеси в страната, т.е. сделките ще са предимно в големите градове - резултат и от вътрешната миграция.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
След потопа в Плевен: 400 болни и възрастни, голяма част от които...
"Медицински надзор" потвърди, че 104-годишната жена, изписана от ...
Борисов: Ние доказахме, че другите са аматьори, за мъка на технит...
Димитър Главчев и ръководената от него делегация се поклониха на ...
В Сливен: Близо 50 деца от детска градина в града са с хранително...
PR експерт: ГЕРБ е тефлонова партия, ПП-ДБ да слязат от жълтите п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).