Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
На Успение Богородично: По 47-те стъпала до гробницата на Дева Мария
Автор: Петя Кузева 22:19 / 15.08.2023Коментари (0)1129
Навръх един от най-големите християнски празници "Успение Богородично", "Фокус" ви повежда с фоторепортаж по 47-те стъпала до гроба на Света Богородица.

На "Хълма на Маслините" в Йерусалим, където е гробницата на Дева Мария, винаги е пълно с поклонници. И това, независимо че температурите навън обикновено са парещо високи, а от Божи гроб до нея трябва да изминеш над километър под жаркото слънце. Храмът "Успение Богородично" е почитан от хиляди момичета, жени, майки и то ежедневно. В ранния следобед на посещението ни на святото място, глава пред гроба на Божията майка сведе цял женски църковен хор от Румъния.

Гробът на Дева Мария е от громно значение за развитието на православната църква. Той е разположен съвсем малко на север от Гетсиманските градини в израелската столица в долината Кидрон. Светилището има неуписуема положителна енергия, а тя се усеща, веднага щом се спуснете по стълбищепо. То е и едно от най-почитаните и най-посещаваните религиозни места в света. Посетители от цялото земно кълбо идват на място с вяра и надежда за щастлив семеен живот, да предпазят децата си от увреждане и болест, да насочат съзнанието си по правия път, да бъдат благочестиви.

В гробницата на Дева Мария се влиза от два входа: от запад и от този от север. Църквата е в подземна скална пещера във формата на кръст. От входната врата трябва да се спуснете надолу точно по 47 стъпала, след което от дясната страна отваря  изглед към параклиса на Мария. Храмът е слабо осветен, а таваните са черни заради вековно горене на свещи. Църквата започва като гробни пещери, изсечени в скала през 1 век, а влагата се усеща осезаемо.

Построена е през XII век на мястото, където през 326 г. майката на император Константин Велики – Света Елена издига първата църква на мястото на Христовите страдания. Според легендата, тук са и гробовете на родителите на Дева Мария – свети Йоаким и света Анна, както и на светията Йосиф. В най-ниската част на църквата е гробницата, където апостолите погребват Дева Мария. Гробницата е подигната по решение на Шестия вселенски събор (680/81).








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: