Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
На ценна находка се натъкнаха митничарите от Капитан Андреево
Автор: Иван Сотиров 11:21 / 05.05.2022Коментари (0)573
Близо 5 кг контрабандно пренасяни златни и сребърни накити откриха митническите служители при две проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите на 03.05.2022 г. на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с чужда регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока – плодове и зеленчуци от Турция за Великобритания. По метода "анализ на риска“ превозното средство е насочено за сканиране с рентген, при което са отбелязани няколко зони с подозрителни плътности. При последвалия физически контрол във фабрични кухини на влекача - до резервоара за чистачките и акумулаторите, както и в табло за контрол на хладилния агрегат на полуремаркето са открити 13 картонени кутии, съдържащи изделия от жълт метал – пръстени, обици, гривни, колиета, синджири. Според направената от вещото лице експертиза накитите с общо тегло 3471.11 грама са от 14-каратово злато на стойност 326 284 лева.

Контрабандно пренасяните златни бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково. Спрямо водача, Е.Ю., на 50 г., е взета мярка за неотклонение гаранция в размер на 7000 лева, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

При другия случай лек автомобил с румънска регистрация пристига на пункта на 29.04.2022 година. В колата пътували водачът и неговата спътничка-румънски граждани, които заявили, че не пренасят стоки, пари или валутни ценности за деклариране. При извършената митническа проверка, в личния багаж на дамата, между дрехи и хранителни продукти, митническите служители откриват пакети със  изделия от бял метал. Според експертизата изделията са от сребро проба 924 с общо тегло 1511 грама на стойност 9066 лева. На румънската гражданка е съставен акт по Валутния закон.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: