На извънредно заседание Комисията по здравеопазване в НС изслушва единствения кандидат за управител на НЗОК Станимир Михайлов

Автор: Петя Кузева
Коментари (0)
15:13 / 24.07.2023
708
На извънредно заседание Комисията по здравеопазване в Народното събрание изслушва единствения кандидат за управител на Здравната каса Станимир Михайлов, предаде репортер на "Фокус"

Той бе номиниран от парламентарната група на ПП-ДБ, след като беше обявена нова процедура за избор на управител на здравния фонд.

В началото на заседанието председателят на комисията проф. Костадин Ангелов съобщи, че след извършване на проверка на представените документи комисията е установила, че постъпилото предложение за управител на НЗОК отговаря на изискванията на раздел първи, точка втора от процедурните правила и предложеният кандидат отговаря на съответните изисквания.

"Бях номиниран от ПГ на ПП-ДБ, но държа да подчертая че не съм политически обвързан. Ако получа доверието ви, ще работя с представители на всички парламентарно представени партии и ще запазя своя експертен профил", започна представянето си Михайлов, след което фиксира свои краткосрочни и дългосрочни цели за разрешаването им.

След дадените 15 минути време по регламент на кандидата, последваха многоженство въпроси от народни представители, повечето, от които бяха свързани с изнесените от "Фокус" и други медии информации, че кандидатът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК Станимир Михайлов е укрил собственост на фирма като по този начин той е нарушил закона срещу изпирането на пари, както и че е подал декларация с невярно съдържание за имоти.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (1133):
06.06.2024 Асен Василев загуби делото, което водеше срещу Делян Добрев за 250 000 лв. 
31.05.2024 Внесоха подписите за ново извънредно заседание на парламента
30.05.2024 Искат отново извънредно заседание на парламента, ето кога и защо
21.05.2024 ГЕРБ-СДС искат второ извънредно заседание за днес заради цените на тока
21.05.2024 Пеевски: Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Иванов поиска да бъде президент
21.05.2024 Извънредно заседание на парламента: Депутатите прекъсват ваканцията си заради пенсиите
Още новини от Национални новини:
Последният български цар днес става на 87
Празник е! Честваме чудотворец, помогнал на хиляди
Главчев: България остава изцяло ангажирана с отговора на НАТО, ЕС...
Дни преди новите ТЕЛК комисии: Лекари не знаят как ще работят с п...
Моторист загина след тежка катастрофа край Козлодуй
Край на прохладното време


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).