На лъжата краката са къси, а носът дълъг: Кой лъже повече

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
11:02 / 01.04.2023
810
На лъжата краката са къси, а носът дълъг. 1 април е денят на шегата и лъжата, но могат ли тези две думи да вървят ръка за ръка по пътя към веселието. В рамките на тези 24 часа трябва да внимаваме и в никакъв случай да не се оставяме да ни излъжат. Въпреки това все се хващаме на някоя лъжлива шега. Но само на 1 април ли си позволяваме да излъжем или измамата се е превърнала в национален спорт. Попитахме хората кой според тях ни лъже най-често и кой мами повече - жената или мъжът. Въпроси, чиито отговори внесоха смут сред анкетираните от "Фокус". 

По-голямата част от забързаните граждани бяха категорични, че политиците са хората, които използват лъжата най-редовно и не само като първоаприлска шега. 

"Политиците никога не се шегуват, те си казват лъжата", "Политиците водят класацията", "Аз лъжа и сутрин, и обед, и вечер, наравно с политиците", 

"Човешкото същество е двулично - едно говори, друго върши. Тези, които са в политиката много лъжат" - това бяха част от мненията на анкетираните. 

Една жена сподели пред камерата ни, че си позволява да лъже от време на време, но за дребни неща. "Не са ме хващали досега, защото послъгвам само непознати и чужди хора, но не и близки"

Без изненада мъжкият пол посочи дамското съсловие за по-голям и опитен измамник. "Жената лъже, защото е жена", каза столичен музикант. 

"Мисля, че жените лъжат повече, за да няма проблеми и по-скоро спестяваме информация", призна си едно момиче.

"Ако правиш икономия на истината, не означава, че лъжеш", отсече друг. 

И все пак лъжата и шегата мога да вървят ръка за ръка, стига да сме умерени. Колкото и забавно може да ни е, все пак в този ден не бива да прекаляваме с шегите и лъжливите закачки, за да не ни излезе през носа.

Вижте повече от мненията на столичани във видеото. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за ремонт, презарежда с америка...
Турски тираджия се опита да прекара през ГКПП "Лесово" 6230 сексу...
Премиерът Главчев с поредна реакция по случая с болницата "Мама и...
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...
Казусът "Мама и аз": 11 специалности е трябвало да обслужват 40 п...
Зимата се завърна: Заваля обилен сняг в Пирин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).