Наближава крайният срок за подаване на данъчните декларации от фирми

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:48 / 21.03.2015
690
Десет дни остават до 31.03.2015г., когато изтича крайният срок за подаване на годишните декларации от юридически лица. Фирмите без дейност също са задължени да подават декларация.

Отстъпка от дължимия корпоративен данък в размер на 1%, но не повече от 1 000 лв. може да се ползва в случай, че декларацията е подадена по интернет и данъка е внесен в срок до 31.03.2015 г.

С годишната данъчна декларация се подава и годишен отчет за дейността. Изключение от това правило правят фирмите, които не са извършвали дейност през годината и не са отчели приходи или разходи.

Към декларацията се прилага също съответния образец на приложение, (при наличие на задължение за попълването му) и доказателства за размера на внесените данъци в чужбина, (за лицата, които са ползвали данъчен кредит по реда на ЗКПО и СИДДО, с изключение на печалбите и доходите от източници в чужбина , по отношение на които в СИДДО е предвиден метод за избягване на двойното данъчно облагане "освобождаване с прогресия"). 

Бланките на декларациите за фирмите с дейност и без дейност са различни. Същите могат да бъдат намерени в офиса на ТД на НАП Варна, в пощенските станции, в които се приемат декларации и в интернет страницата на НАП.

Декларациите могат да се подават по няколко начина - в офис на НАП, по пощата с обратна разписка, в определените пощенски станции за приемане на декларации и по електронен път в интернет страницата на НАП с електронен подпис.

При задължение за подаване на годишен отчет за дейността, същото може да стане по два начина - по електронен път в информационна система "Бизнес статистика" с електронен подпис, (преди подаване на декларацията) или на хартиен носител заедно с годишната данъчна декларация, в офиса на НАП, по пощата с обратна разписка или в определените пощенски станции.

До момента в ТД на НАП Варна са постъпили 21 632 декларации от фирми, като 13 081 или 60% са подадени по интернет. 

Миналата година са подадени общо 50 476 декларации, като 26 196 или 52 % са били по Интернет. За оставащите дни се очаква да бъдат подадени над 28 000 декларации.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тези служители са с по-високи пенсии от други, ето причината
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката...
Над 46 000 зрелостници се очаква да се явят днес на матура
Редица университети затварят врати в знак на протест
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).