Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Националният съвет на градинарите ще покаже качествена българска продукция в Берлин
Автор: ИА Фокус 12:36 / 21.01.2023Коментари (0)641
©
Националният съюз на градинарите в България ще участва със свой щанд във водещото световно изложение на глобалния бизнес с пресни плодове и зеленчуци - FRUIT LOGISTICA 2023 в Берлин, съобщават от Съюза.

От 8-ми до 10-ти февруари 2023 членове на НСГБ ще представят в германската столица качествена българска продукция и нови концепции за печелившо и устойчиво производство. Участието на българските производители се осъществява с подкрепата на Министерството на земеделието и Държавен фонд "Земеделие“.

Производителите на плодове и зеленчуци по целия свят се сблъскват с предизвикателството да снижават разходите си за производство и да намалят въздействието върху околната среда. Към това трябва да прибавим галопиращите цени на семена, торове и препарати, на оборудването и енергоносителите, недостига на работна ръка и не на последно място – изненадващо топлата и безснежна зима и продължаващата няколко години суша, която очертава нелека картина пред българското земеделие. На този фон Съюзът на градинарите поема инициативата да подкрепи конкурентоспособността на българските плодове, зеленчуци и цветя, и да съдейства за представянето им не само на българския, но най-вече на международните пазари за повишаване обема на износа, разказва Мариана Милтенова, председател на УС на Съюза на градинарите в България.

"Годината, която започваме, няма да е лека за всички и точно заради това ние сме още по-амбицирани да помогнем на нашите членове да затвърдят търговските си позиции и партньорства, да създадат нови контакти и стъпят на нови пазари, за да реализират продукцията си по най-добрия начин. Изложенията са най-добрата платформа за бизнес-контакти и представяне на родното производство, което ще увеличи дела на качествените плодове и зеленчуци не само в ежедневното меню на българите, но и на световната трапеза“, убедена е Мариана Милтенова.

Българското участие на FRUIT LOGISTICA 2023 ще предложи на търговските посетители от цял свят, дошли в Берлин, възможността да усетят качеството и да се насладят на вкуса на родното производство. На колективния щанд на страната ни ще се представят производители от Националния съюз на градинарите в България, Съюза на дунавските овощари и Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция.

"Би било невъзможно да обхванем всичко, което секторът ще покаже на FRUIT LOGISTICA, но в рамките на няколко дни ще представим българските производители, моделите и технологиите, които прилагаме, а за нас е шанс да разгледаме някои от новите тенденции и иновациите, които ще оформят световното производство и търговия с плодове и зеленчуци през 2023 г.", коментира още Мариана Милтенова. Тя допълни, че светът на свежите идеи в сектора ще се излъчва също във FRUIT LOGISTICA Online, YouTube канала на FRUIT LOGISTICA и във Fruitnet.com, така че Националният съюз на градинарите в България ще участва не само с щанда си в палата 7 щанд А 32 в панаира Берлин, а и хибридно във всички онлайн платформи на изложението.

За FRUIT LOGISTICA

 FRUIT LOGISTICA е водещото търговско изложение за глобалния бизнес с плодове и зеленчуци и представлява цялата верига с добавена стойност за индустрията с пресни продукти, от производителя до мястото на продажба. Повече от 3300 изложители от 91 страни представят своите продукти, услуги и технически решения на FRUIT LOGISTICA. Около 73 000 търговци и търговски посетители от 135 страни взеха участие в последното събитие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: