Над 4000 пациенти останаха без лечение, твърдят НПО-та

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:04 / 01.10.2015
568
През август НЗОК прие нови критерии за лечение на пациенти с ревматични заболявания с биологична терапия, които на практика оставят 4000 пациенти без лечение, твърдят от Асоциацията на пациентите с ревматоиден артрит и Българско сдружение на болните от болест на Бехтерев.

"Без това лечение пациентите няма да умрат, но ще живеят в ужасяващи мъки и непрекъсната болка", твърдят двете организации, цитирани от Нова ТВ. Те вече са започнали дело във Върховния административен съд срещу НЗОК заради новите критерии.

Според новите изисквания за да имат достъп до тези медикаменти, пациентите трябва да са диспансеризирани. Изискването е записано в наредба, която обаче не е обновявана от 2004 година, преди съществуването на биологичната терапия, затова не е съобразена с изискванията за включване на биологични продукти, коментират от двете организации.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).