Над 70 превозни средства са спрени от движение заради извършването на нерегламентиран превоз на пътници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:30 / 15.06.2021
1221
От началото на годината 77 превозни средства са спрени от движение заради извършването на нерегламентиран превоз на пътници, каза изпълнителният директор на Автомобилната администрация Бойко Рановски.

Случаите са предадени на районната прокуратура. С промените в Наказателния кодекс от края на миналата година, нерегламентирания превоз  се приема за престъпление.

"Обикновено или пред наш служител или пред служител на МВР пътуващите са дали писмени сведения, в които са заявили, че са платили превоза до съответната държава. Тези случаи са основно за превози от България до други европейски държави. Ние по наша линия сме съставили акта, установили сме нарушението, приложили сме сведения от пътуващите, че са заплатили това пътуване и сме наложили принудителна административна мярка, каквито са ни правомощията по Закона за автомобилните превози. С наближаване на летния туристически сезон, и това е една от темите, която беше обсъждана при министъра, да започнат такива масови проверки и по летищата в близост до курортните комплекси, където има много нерегламентирани превози", каза Бойко Рановски.

Днес Служебният министър на транспорта Георги Тодоров е разпоредил с наближаването на летния сезон да се засилят проверките и около морските курорти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).