Най-много от служителите ще получат бонуси за Коледа до 200 лева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:34 / 22.12.2022
894
По-голямата част от фирмите у нас ще раздадат бонуси за Коледа на служителите си. Това показва експресно проучване на Българската търговско-промишлена палата. Повечето стимули обаче ще са символични, а 13-ата заплата ще е подарък за много малко от служителите. В същото време 3/4 от бизнеса продължава да изпитва трудности при намиране на специалисти, а очакванията са и през новата година да има ръст в търсенето на кадри. 

За екипа на Елена Мустакова изминаващата година в компанията за дизайн на мебели, където работи, завърша с десетки изпълнени проекти.

"Занимаваме се с дизайн, основно в хотелския бранш. Всички работим заедно, обсъждаме, динамично е, забавно е", каза тя.

След труда, идват и резултатите. "Развиваме се на нови пазари, продаваме дизайн на външните пазари. Догодина ни предстои продуктов дизайн", коментира Геновева Христова – директор на фирма за мебелно обзавеждане.

Затова и в края на годината всичките 40 служители в компанията на Христова ще получат бонуси. Примерът на тази компания ще последва по-голямата част от бизнесът. Над 82% от фирмите ще раздават коледни бонуси на служителите си, показва проучване на БТПП.

Най-много от служителите ще получат бонуси до 200 лв. А по-сериозен коледен подарък – над 1000 лв. – ще има за работещите в едва 14% от фирмите. И все пак стимулите ще са еднакви или по-високи от миналия декември, отчита бизнесът.

Във фирмата на Елена бонуси ще има за всички, но няма да са еднакви по размер, а ще се раздават според постигнатите резултати, пресмята собственикът, предаде NOVA.

"Винаги сме се водили от индивидуалния подход по отношение на служителите – т.е. няма как да са равни. Добрата новина е, че бонусите ще са по-високи от миналата година. Трябва да сме адекватни на пазара" каза Геновева Христова.

Въпреки че повечето компании ще зарадват служителите си с бонус, тази Коледа той няма да надвишава 1/3 от заплатата, показват наблюденията на експертите по подбор на персонал.

Виж коментарите (0)

Още по темата (250):
25.12.2023 Калоян Методиев и неговата честитка за Коледа: Който не иска - да не меси
06.12.2023 Празниците идват. Как да си спестим семейните скандали
03.12.2023 Невиждан хейт заля мрежата заради коледната украса в София, нарекоха я "извратена декорация", дори Портних се намеси
01.12.2023 Ето как да си комбинираме дните, за да почиваме много по Коледа и Нова
година
12.11.2023 Куче на хотел - от 25 до 130 лева, а срещу още 20 отива и на разходка
21.09.2023 Офертите за почивка около новогодишните празници – по-скъпи тази зима
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).