Наказаха украинец, шофирал камион с 3,12 промила алкохол по пътя Русе-Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:48 / 11.04.2019
1256
40-годишният украински гражданин Андрей Т. сключи споразумение с Районната прокуратура в Разград, което съдът одобри, и прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 9 месеца, чието изтърпяване Разградският районен съд отложи с 4-годишен изпитателен срок.За шофирането на товарен камион с ремарке с 3,12 промила алкохол подсъдимият ще плати 450 лева глоба. Съдът го лиши и от право да управлява МПС за срок от 3 години.

На 27 март тази година на пътя Русе – Варна в землището на община Разград подсъдимият шофирал товарния автомобил "ДАФ“ с ремарке, като криволичел по пътя. Това било забелязано от пътуващите в същата посока полицейски служители със служебен автомобил. От време на време камионът с украинска регистрация навлизал в лентата на насрещно движещите се и създавал предпоставки за пътно-транспортно произшествие.

Служителите на реда спрели за проверка товарния автомобил и поискали документите на водача. Докато слизал от камиона, украинският шофьор изпитал сериозни затруднения. Бил видимо пиян. На пода на кабината имало празна бутилка от уиски.

Шофьорът бил спрян и на място тестван с дрегер, който отчел рекордните промили алкохол в кръвта му. Андрей Т. бил отведен в болница, за да му бъде взета кръвна проба, но отказал, като се съгласил с показанията на дрегера.

Издаден му бил акт и за административно нарушение, а  документите за управление на автомобил иззети.

Споразумението е със сила на присъда и не може да се обжалва.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).