Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наказват свещеник, учил вярващи да си спират сърцето
Автор: Екип Varna24.bg 09:02 / 15.03.2014Коментари (2)510
Тежко наказание очаква свещеник от Видинско, който провеждал семинари и учил вярващите да си спират сърцето като исихастите преди девет века. Българската православна църква скочи срещу поп, като го обяви за еретик заради написана от него книга. Видинският епархийски съвет ще реши до дни дали той да бъде разпопен, или да му бъде наложено друго наказание. Това съобщи духовният надзорник на епархията архимандрит Поликарп.

Сигнал за проповядване на противохристиянски теории е подал във Видинска епархия Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Той е предупредил вярващите във Варна да не ходят на представянето на книгата "Учението на живота" на свещеник Михаил Иванов, което ще бъде придружено и с практически семинар. На него той ще демонстрира и учи присъстващите как да се молят, за да спрат за секунди сърцето си и така да изпаднат в пълно единение с надбитийното. Такава практика са упражнявали исихастите през ХІV век, заради което първоначално са били отречени от православната църква и дори преследвани като еретици.

Въпросният свещеник Михаил Иванов се подвизава и под псевдонима Лиахим Вонави - името му, написано на обратно. Попът е от видинското село Покрайна и се афишира като чудотворец. Той се саморекламира като целител на всякакви болести и разрешаване на проблеми от всякакъв характер.

По думите на митрополит Йоан нито той, нито Видинският митрополит Дометиан не са разрешавали представяне на книгата му и семинара.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Да. Отричат тези, които са различни от стадото. Обаче те и пастирите са едни мамини ненагледни. То не бяха пе**ли, то не бяха измамници, то не бяха иманяри , а бе с една дума измекяри. И дано някой ден всички прогледнем как тези вяри само ни разединяват от самото им зачатие. Мюсюлманин или християнин няма значение важното е помежду им да има разцепление. Това е девиза на "модерния пастир".
+1
 
 
Спиране на сърцето е опасна техника! Но за владеещите умението да контролират протичането на жизнената енергия в тялото им е нещо много добро! А да се постигне това умение се изисква нагласата и да се премине към съвсем друга философия и начин на живот. Което в никакъв случай не е в противоречие с каноните на християнството. Но е в противоречие с правилата на Светия Синод. Познайте защо?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
Абитуриентски балове
Световна черна хроника
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: