Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наливаме от пусто в празно! 23 млн. лв. с ДДС похарчи държавата за ремонта за новата пленарна зала, която стои празна
Автор: Екип Varna24.bg 11:07 / 17.06.2023Коментари (0)616
© bTV
23 млн. лв. с ДДС похарчи държавата за ремонта за новата пленарна зала. Народните представители обаче не изкараха дълго там - едва половин година.

През пролетта на 2021 г. от "Има такъв народ“, предложиха депутатите да се върнат в сградата на площад "Народно събрание“, която е символ на парламентаризма.

"Много пари се изхарчиха и те се наляха в един паметник и символ на комунизма, защото знаете, че другата сграда на Народното събрание е позната като Партийния дом, в който дори и вие като журналисти бяхте ограничени и нямахте свободен достъп до отразяването ежедневно на събитията“, заяви Станислав Балабанов от "Има такъв народ“.

Последните заседания в "Света София“ председателства Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС. И днес тя е на мнение, че пустата иначе зала е по-подходяща за рутинния парламентарен график.

"Там са и кабинетите на народните представители и мисля, че е време Народното събрание да се премести там, а тази зала и тази сграда тук да се ползва за тържествени заседания – така, както бяхме решили в 44-ото Народно събрание“, каза тя.

Днес обаче из кулоарите се говори все повече за нуждата от ремонт на парламента, а това означава, че народните представители ще трябва за мислят върху алтернативи за заседанията си. Тук в сградата на Съединението, депутатите се оплакваха от лошата вентилация, но започне ли ремонтът, те ще трябва да се пренесат в сградата на бившия Партиен дом. Кога ще се случи това обаче, не е ясно. 

"И на тази сграда и предстои ремонт, най-малкото на покрива, но виждате и че по фасадата има нужда. Но това, което трябва на първо време да се направи в другата сграда, е да се сложи система за гласуване, защото няма. Предният път беше местена тази система, но тя не може да издържи повече местения, защото е на финала на живота си. 16:32 Моето лично мнение е, че настоящата сграда на площад "Народно събрание“ е автентичната и пленарните заседания трябва да бъдат тук“, заяви Никола Минчев от "Продължаваме промяната“.

"Старият партиен дом и залата, за която се похарчиха десетки милиони, е много по-подходяща за провеждане на ежедневните заседания на Народното събрание“, посочи Борислав Гуцанов от БСП.

"По-важно е съдържанието на сградата. Вярвам, че съдържанието прави смисъла на институцията и се надявам, че все повече народни представители ще влизат обединени и ще олицетворяват надписа, които стои на тази сграда – че Съединението действително прави силата“, каза Цвета Рангелова от "Възраждане“. Общата площ на помещението е около 1050 кв. м., а само стъкленият купол струваше на данъкоплатеца около милион лева.

Новият стъклен покрив придава модерен вид на сградата, а допълнителните подобрения коригират отблясъците на Слънцето. А залата, макар и мултифункционална, стои празна, като периодично се прави профилактика на техниката. В зала "Света София“ депутатите могат да правят изказванията си и от място, а функционалността на помещението позволява тук да се свиква и Велико Народно събрание.

Днес темата за празната зала не е на дневен ред за депутатите, защото предстои решаването на най-важният финансов въпрос за държавата – бюджетът, пише bTV.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи във Варна
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: