Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Намалиха присъдите на тримата, пребили лечителка в Нова Загора
Автор: Иван Сотиров 10:37 / 16.12.2021Коментари (0)543
© Varna24.bg
Осъдените за побоя над лечителката от  Нова Загора през 2017 г., ще търпят по-ниски ефективни наказания. Върховният касационен съд измени решение на Апелативен съд – Бургас   от 12 март 2020 г. и постанови на 30 ноември 2021 г. решение, според което подсъдимият Георги Б. трябва да изтърпи три години и шест месеца "лишаване от свобода“, подсъдимият Георги Г.- четири години "лишаване от свобода“; подсъдимият Димитър С. - три години и шест месеца "лишаване от свобода“.

С присъда от 26.11.2018 г. на Окръжен съд – Сливен тримата са признати за виновни в това, че на 16 юли 2017 г. са нанесли тежка телесна повреда на пострадалата Сийка Д., изразяваща се в постоянна слепота с дясното око, както и по обвинението за извършен грабеж. Подсъдимите са осъдени на по три години "лишаване от свобода“, като наказанията са отложени за изпитателен срок от  пет години, като са оправдани по обвинението за опит за убийство. Тримата са осъдени да заплатят солидарно на пострадалата сумата в размер на 30 000 лева, представляваща обезщетение за причинените от престъплението неимуществени вреди.

След протест на прокурора е образувано дело в Апелативен съд – Бургас. Въззивният състав е потвърдил присъдата на ОС – Сливен.

След касационен протест на прокурор от АП – Бургас е образувано дело във ВКС. С решение от 5.11.2019 г. върховните съдии са отменили потвърдителното решение на АС – Бургас в частта за извършеното в съучастие от подсъдимите престъпление по чл. 128, ал. 1 от НК /тежка телесна повреда/, поради съществено процесуално нарушение във връзка с наложените им наказания и е върнал делото за ново разглеждане в посочената част. В останалата  част, с която е потвърдена първоинстанционната присъда за извършеното от подсъдимите Георги Б. и Георги Г. престъпление по чл.198, ал.1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.,  решението на АС – Бургас е било оставено в сила.

При второто разглеждане на делото пред Апелативен съд – Бургас, въззивният състав е изменил присъдата на окръжния съд, като с решение от 12.03.2020 г. е наложил ефективни наказания за престъплението по чл.128 от НК, както следва: по отношение на подсъдимия Георги Б. – четири години и шест месеца "лишаване от свобода“ при първоначален "общ“ режим на изтърпяване; по отношение на подсъдимия Георги Г. – пет години "лишаване от свобода“ при първоначален "общ“ режим на изтърпяване; по отношение на подсъдимия Димитър С. –  пет години "лишаване от свобода“ при първоначален "общ“ режим на изтърпяване.

С решението от 30.11.2021г. ВКС намалява наложените от АС – Бургас ефективни наказания на тримата. Решението на върховните съдии е окончателно.

От няколко години съпругата на Димитър С. и майка на сина му  Георги Г. имала здравословни проблеми, които според семейството се дължали на магия и на вредна енергия, изпращана от техни родственици, с които били в лоши отношения. Семейството търсело помощ при лечители, гадатели, ходжи, екстрасенси. Това била причината да се обърнат към Сийка Д. известна лечителка в региона, която живеела в гр. Нова Загора. През м.май 2016 г. те отишли при нея с молба да развали направената на семейството им магия. Започнали често да я посещават, като няколко пъти я вземали с автомобил и я водели до къщата им в гр. Котел, след което я връщали в дома й в гр.Нова Загора. Почти година по късно лечителката обяснила, че не може да помогне на жената, тъй като според нея страда от някакво психично заболяване и има нужда от лекарска помощ, а не от нея. Поради това я помолила да не посещава повече дома й. Семейството обаче искало лечителката да продължи сеансите за разваляне на магията, но жената отказвала, като по този начин отношенията между тях се обтегнали. Двамата подсъдими били убедени, че Сийка Д, не само че не им помага, но дори им вреди, като умишлено, от разстояние влошава здравословното състояние на болната родственица. По тези причини баща и син решили да посетят врачката през нощта, да я набият, за да я сплашат и по този начин тя да преустанови да въздейства на майката от разстояние, като й предава негативна енергия. Двамата уговорили техен приятел Георги Б. да им помогне. При първото влизане в дома на жената там бил само синът й, който бил ударен с полицейска палка и юмруци от двама от подсъдимите. Преди това подсъдимият Георги Г. взел от масата два мобилни телефона. Месец и половина по-късно тримата подсъдими, маскирани с шапки с отвори за очите и устата, отново влезли в дома на лечителката и се  нахвърлили с полицейска палка и бухалка върху нея.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: