Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Намериха труп на млада жена в куфар, според румънски медии може да е българка
Автор: Екип Varna24.bg 12:03 / 06.11.2020Коментари (0)1309
©
Млада жена на възраст 20-25 години е открита в горящ куфар преди 6 дни в околностите на окръг Гюргево. Свидетели са успели да потушат пожара и да спасят части от обгорялото тяло. Изолираното  ДНК не е намерено в румънската база данни. Младата жена е била убита след жесток побой, след което тялото й е било поставено в куфар и запалено.

Румънските следователи са се свързали с българските си колеги в Русе, за да разберат дали жертвата не е момиче от България – от Русе или околността. Румънците предполагат, че тя  може да е проститутка, взета от шофьор, преминал през България и излязъл с камион през Дунав мост.

Това съобщи за БРЯГНЮЗ румънската журналистка Марчела Петку, която работи по темата. Тя е публикувала материал по случая в гюргевския сайт "Реалитатя де Джурджу“.

"Преди няколко дни шофьор на камион се е обадил на специалния телефон за спешна помощ 112, за да съобщи, че отстрани на главния път, между Валеа Плопилор и Гимпаши, гори куфар. Сред пламъците различил силует и дълга коса на жена. Докато шофьорът потушавал огъня с пожарогасител, пътници от спрелите на пътя  автомобили снимали  безпрепятствено зловещата  сцена. Силите на реда са пристигнали веднага на мястото: пожарна, КАТ, линейки , съдебни прокурори.", съобщава "Реалитатя де Джурджу“.

"За съжаление тялото на момичето е изгоряло на  90%, но вътрешните му органи останали непокътнати. След първите изследвания е установено,  че жертвата е между 20 и 25 години,  брюнетка, слаба,  ниска на ръст. Момичето е било завързано с тел за ръцете и бито зверски. Според първата информация от съдебна медицина, момичето е имало счупен череп на няколко места, фрактури на ребра и подути крайници. Най-вероятно, след като забелязал, че жертвата му е мъртва, мъжът я е сложил в куфар, натоварил я е на камиона и потеглил.

След направената проверка по селата в околността не е установена липсата на нито една жена с това описание. Това е навело следователите на хипотезата, че става дума за жена с леко поведение,  може би взета от България.“, съобщава още сайтът в първата си публикация по случая.

Вчера Марчела Петку  продължава темата с нова публикация, от която става ясно, че  румънските разследващи по делото за убитата и след това запалена в куфар млада жена тръгват по нов коловоз, за ​​да идентифицират тялото. Прокуратурата към Трибунала в Гюргево е поискала от Румънско-българската контактна точка да извърши проверки за евентуално изчезване на млада жена с тези сигнали. В същото време е поискана информация относно възможен транзит на млада жена с тези данни през румънско-българската граница.

Публикуван е и фоторобот на жертвата.

"Към момента при нас няма официално запитване от румънските колеги по случая", каза директорът на ОДМВР-Русе главен комисар Теодор Атанасов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: