Нападнат от пациент лекар: Това беше опит за убийство!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:45 / 04.02.2016
484
"За мен нападението беше опит за убийство. Съвсем съзнателно можеше и мен, и колежката, и шофьора да прободе", заяви пред Dnes.bg 25-годишният д-р Лъчезар Василев от Бърза помощ.

В сряда сутринта той беше нападнат с нож от пациент, който трябваше да транспортират в спешното отделение на УМБАЛ "Св. Георги" за преглед.

"Инцидентът стана пред асансьора, когато искахме да вкараме пациента вътре. Той не искаше да се качва, но му казахме, че е за негово добро и че се налага да бъде прегледан. Тогава изведнъж бръкна в сака, извади един голям нож и замахна към мен. Реагирах за секунди и успях да го хвана във въздуха преди да ме прободе някъде по тялото. Колежката му хвана другата ръка. Едва когато видяха, че се случва нещо, охраната се намеси и му сложи белезници", разказа нападнатия лекар.

"Радвам се, че нещата минаха леко, защото беше страшно", добави д-р Василев. Пациентът имал над 2 промила алкохол. Бил открит да лежи върху релси до Централна гара.
"Не мога да си обясня тази агресия, която не е провокирана", каза още медикът от Бърза помощ.

След като бил прегледан, подал жалба във Второ районно управление, после се върнал на дежурство. Бил с разрязан пръст, но колегите му го залепили.

Засега той не се отказва от работата си и гледа на инцидента като част от рисковете на професията.

Прокуратурата повдигна обвинение на мъжа, който нападна с нож лекар от Спешна помощ. 51-годишният Димитър Мичков е привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Охраната реагирала бързо, а в УМБАЛ "Св.Георги" са взели специални мерки за охрана на лекарите. В отделни кабинети са сложени паник бутони. 

В близост до болницата има и постове на полицията. Така при нужда униформените пристигат за секунди в лечебното заведение, обясниха от ръководството.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за затруднения при тази услуга
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов за АЕЦ "Козлодуй": Няма да ви стигнат нито работниците, н...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).