Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наркоманска музика, отвратителни викове, тресящи се прозорци: Сигнали от концерта на Армин ван Бюрен в Пловдив
Автор: Цвети Тончева 13:21 / 18.07.2022Коментари (54)1761
Solar fest Plovdiv 2022 и легендарният дисководещ Армин Ван Бюрен успяха да изкарат от психично равновесие стотици граждани на квартал "Христо Смирненски" в Пловдив и да ги подложат на небивал тормоз. Сигналите на тел. 112 просто са валяли през цялата нощ. Хората са се жалвали от високите децибели на електронната музика, която някои от тях нарекоха дори “наркоманска".

Михаела Лазарова се обади възмутена в редакцията на Plovdiv24.bg и разказа, че две вечери квартала е бил подложен на голям терор, заради двата концерта в петък и събота на Гребната база.

“Музиката беше с високи децибели, първата вечер продължи до 3 часа през нощта. Много пъти подавахме сигнал на тел. 112. Казаха ни, че имало разрешение за удължаване на мероприятието от общината. За втората вечер дори имало разрешение то да бъде безсрочно. Това е незаконно, мероприятие на открито без конкретен час. Наркоманска музика, викаха отвратително, тресяха се прозорците. Имам познати, които живеят до Младежкия хълм и до паметника на Альоша, дори до там се е чувало. От тел. 112 ни казаха, че има стотици обаждания от граждани, които са били натоварени и притеснени.

Когато помолихме представители на полицията на място да направят нещо, за да се намали музиката, тъй като там имаше засилено полицейско присъствие, те ни отговориха, че не могат да направят нищо, не могат да превишат правомощията си. Имало разрешение от общината и това е. Дори още повече, имаше и фойерверки след 3 часа. Как така общината върви срещу собствените си наредби, според които музика на открито е разрешена до 22 часа? В сайта на РЗИ пък пише, че шумът е вреден. Чувствам се като бита и от шума и от това, че не можахме да спим. Следващата седмица пак няма да спим, защото ще е същото. Тогава пък ще се проведе Hills of Rock 2022. Оказва се, че ние нямаме никакви права и претенции. Няма контролен орган, който да дойде и да измери шума и да прецени как той се отразява върху нервната система на човек.

Смятам, че такива събития, ако са след 24 часа, те трябва да са на закрито, в затворени зали, за да няма този шум. Иначе това е дискриминация на хората, които живеят в квартала.

В тоя град е пълно със заведения, които си превишават правата, но това премина всякакви граници, с опасни нива на шум. Затворените прозорци се тресяха".

А иначе почитателите на легендарния холандец – петкратен носител на титлата “най-добър диджей в света" са дали по 80 до 120 лева, за да го гледат и да танцуват с него на Гребната база. В същото това време стотици хора са се въртели в леглата си и са се ядосвали на силните децибели.

Къде е балансът и кой трябва да го следи?

Plovdiv24.bg се свърза с Пловдивски общински инспекторат, откъдето ни отговориха, че при тях не е постъпил нито един сигнал в посочените дни. Стоянка Караджова от отдела за сигнали на граждани, ни обясни, че си има наредба, която трябва да се спазва. Постфактум не може да се направи нищо. Попитахме ги какво може да се направи превантивно за следващите почивни дни, когато ще се проведе Hills of Rock 2022 пак там. Тепърва в инспектората ще се обсъжда каква да е превенцията за предстоящия фест.



Още по темата: общо новини по темата: 10
13.08.2022 »
20.02.2021 »
19.02.2021 »
19.11.2020 »
05.11.2020 »
04.11.2020 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Айде всичкш да угодим на някоя пенсионерка дето музиката и пречи.Вижте следващите концерти на Армин ван Бюрен няма нито един в зала.Да не притесняваме пенсиите да говорят за политика да правим концерти само на луната.
-1
 
 
Горещият телефон на Общинския инспекторат е 6111, за всички над 100хил. читатели на тази статия, които не го знаеха до сега. Въпреки че не отговарят уикенда, или след работно време приемат сигнали и би трябвало да ги проверяват след това.
-3
 
 
В Тракия ли? Че то тука е същото на Лаута: събори по 3 дена народна музика и миризма на кебапчета,некви училищни групи се напъват да свирят, а да не разправям за"Пловдив древен и вечен" по цял ден някакви древни песнопения направо да откачиш.Поне не са и през нощта.
+4
 
 
Който е против този тип музика нека отиде някъде към Тракия, по отдалечените квартали, защото вместо да се радваме, че е дошъл един път на 5 години и то точно в Пловдив, тази титла, вие само хокате, осъзнайте се малко.
-4
 
 
Този концерт трябваше да се направи в зала Колодрума.Там щеше да е перфектното място,друг е въпроса защо не се направи там.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
0
 
 
Тези концерти се правят по стадиони - в края на града !!!. Това е световна практика. Там, където акустикаата се затваря вътре в самия стадион и не се чува чак толкова много. Вместо да се направи стадион Пловдив. Пловдив ви станал освен лидер в спорта в България, ще може да се правят и такива огромни концерти, които да събират много хора. Ние обаче си постъпихме типично по провинциалски и решихме да цвъкаме два по-малки стадиона, на всичкото отгоре единият е в центъра на града. Кога ще се направи концерт на Източен, който е заобиколен от жилищни сгради, отговор - никога ! Или пък на Лаута- пак никога.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: