Народните представители приеха на второ четене законопроекта за предоставяне на военна помощ на Украйна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:27 / 16.12.2022
952
Депутатите приеха на второ четене Законопроекта за ратифициране на споразумението между Министерство на отбраната на Република България и Министерство на отбраната на Украйна относно безвъзмездното предоставяне на въоръжие, техника и боеприпаси, съобщи репортер на Sofia24.bg.

Той бе приет с 166 гласа "За“, 48 "Против“, нямаше гласували с "Въздържал се“. "За“ гласуваха от ПГ на ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната“, ДПС, "Демократична България“ и "Български възход“. "Против“ гласуваха от БСП и "Възраждане“.

Народните представители отхвърлиха предложението на Манол Генов и Кристиан Вигенин от ПГ на "БСП за България“ да се създаде нов чл. 2-ри от законопроекта, в който бъдат направени промени в количеството или вида на безвъзмездно предоставянето на въоръжение, техника и припаси.

Депутатите гласуваха против предложението заседанието за гласуването на законопроекта да бъде открито. "За“ предложението бяха от ПГ на БСП, "Възраждане“, "Български възход“ и един народен представител от ГЕРБ-СДС.

"Против“ бяха от ПГ на ГЕРБ-СДС, четирима депутати от "Продължаваме промяната“, трима депутати от ДПС и десет от "Демократична България“.

С "Въздържал се“ гласуваха от ПП, ДПС, петима от ГЕРБ-СДС и шестима от ДБ.

Министърът на отбраната обясни, че причината да бъде класифицирани списъците е, че те са част от доклад, който съдържа цялостната информация за въоръжението на българската армия. По думите на министъра право да декласифицира тези приложения има този, който е съставил документът, а министър Стоянов каза, че не той го е съставял.

Кристиан Вигенин от БСП направи предложение гласуването на законопроекта да бъде отложен за следващо заседание, за да може министърът на отбраната да разсекрети само приложенията, в които са вписани оръжията, които ще бъдат изпратени към Украйна, но то бе отхвърлено при гласуването му в залата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4524):
04.05.2024 Русия обяви за издирване и Петро Порошенко
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург: Избухнал е пожар в цех на предприятието "Уралмашзавод"
21.03.2024 Доц. Искрен Иванов за България в НАТО и ЕС: Сякаш политиците не са наясно какво да правят с бъдещето ни
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
Още новини от Национални новини:
Президентът от Брацигово: От нас зависи да пренесем във времето в...
Какви мерки ще се вземат срещу преписвачите на Матури 2024?
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Майката на простреляното в главата дете от Враца с първи коментар...
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).