Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наш лекар към Първанова: Срам сте, идете в "Пирогов", ще Ви вземат за санитар
Автор: Екип Varna24.bg 12:07 / 04.12.2020Коментари (8)2795
©
Антония Първанова
"Вие сте опасна за обществото, защото проповядвате днес и отново, за Н-ти път дебелокожо, упорито и безсрамно на хората да не си пият лекарствата и да не изпълняват предписанията на колегите Ви с опит. И ако действително държите да придобиете такъв, съветвам Ви, мястото не е в телевизиите, а в болниците. Идете в Пирогов, с Вашите знания може би ще Ви вземат за санитар". Това написа във фейсбук профила си д-р Елена Николова, лекар на първа линия в департамента Ойз, Северна Франция по повод вчерашното интервю на д-р Антония Първанова в bTV.

Първанова даде пример с премиера Бойко Борисов, който е изглеждал така, сякаш при лечението му е било прекалено с кортикостероиди.

"Той определено имаше подпухнал вид и изглеждаше като човек, на когото кортикостероидите са му предозирани“, допълни Първанова.

Ето и пълния коментар на д-р Елена Николова по повод твърденията на д-р Първанова:

"Днес се събудих отново с доктор Антония Първанова Antonia Parvanova в ефира на БТВ. Не знам с какво се чувства тя призвана да раздава щедро мнения по национални медии, които кардинално противоречат на консенсусите за лечение на световни експертни СЪВЕТИ (медицината е плуридисциплинарна наука). Уморително е това поведение на “едно си баба знае, едно си баба бае" и друг е въпросът, в момент, в който медиците изнемогват и умират на работните си места, как други държат непременно да си разходят грима и тоалета в тв студията.

Чухме отново, че схемите на лечение са “тотално грешни". Боже, как може да лекуваме с антибиотици вирусна инфекция, нищо, че CRP расте, температурата хвърчи или болният се дави в кашлица.

Защо ли трябва да вярваме и прилагаме централизирано лечение, предложено от интернисти, инфекциолози, вирусолози, алгоритъм, като един експерт по “обществено здраве" , политик, не практик ( който сведе всичко пак до политика в интервюто) , мисли много по-ефикасно от всички тях. Еврика!

Разбрахме също така, че д-р Първанова е излекувала (вече) 80 човека от Ковид - паралелно на личните им лекари с тяхното безумно лечение, иззела функциите им недекларирано! и уронила без задръжка авторитета им в очите на пациента. Интересувам се информирана ли е за тази легална ? декларирана? дейност НЗОК и какво мисли по въпроса Български лекарски съюз.

Стана дума и за кортикоидите, с които Премиерът Boyko Borissov е бил натъпкан до степен да развие фациес луната (окръглено като луна лице). Дали колежката си е дала труда да провери точните дози на кортикоида по директиви на МЗ (ако такъв орган изобщо съществува за нея и не е някаква шашмалогия, търсеща как да интоксикира и умори населението с ваксина, за разлика от нея самата).

На всеки редови лекар е известно, че кортикостероидите са МОЩНИ противовъзпалителни средства, които не предизвикват оток, дори обратно, освен в случаите, в които човек не се тъпче със сол и захар, като ги приема.   

Фациес луната е израз на хроничен хиперкортицизъм, при който има висока продукция на хормон хронично, тоест дълго временно. Фациес луната не е ОТОК, доктор Първанова, а е тип ЗАТЛЪСТЯВАНЕ, но Вие си говорите открай време на зула, по спомени, непроверено и откъслечно каквото Ви хрумне, със самочувствието на всезнаеща.

Думата “колегиалност" и лекарска етика очевидно значат за Вас толкова, колкото и “лечение по правила" или препрочитане на учебник.

Вие сте още толкова и опасна за обществото, защото проповядвате днес и отново, за Н-ти път дебелокожо, упорито и безсрамно на хората да не си пият лекарствата и да не изпълняват предписанията на колегите Ви с опит.

И ако действително държите да придобиете такъв, съветвам Ви, мястото не е в телевизиите, а в болниците. Идете в Пирогов, с Вашите знания може би ще Ви вземат за санитар."



Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чудесно написано!Не знам дали става за политик,но не е никакъв лекар!
0
 
 
Защо стои във Франция като толкова е опитна да дойде тя в Пирогов
0
 
 
МОЙТЕ АДМИРАЦИИ КЪМ ВСИЧКИ ДОКТОРИ МЕД СЕСТРИ СЕНЕТАРИ КОЙТО СА НА ПЪРВА ЛИНИЯ НО ИСКАМ ДА ПИТАМ ТОВА ДОКТОРЧЕ СПОРЕД НЕГО ТРЯБАШЕЛИ ГЕНЕРАЛА В ЧЕРЕН МОНДИР И ОКОЛО НЕГО ХОРА ДА ВСЯВА ПАНИКА И СТРАХ В НАС ЛЮБОПИТНО МИ Е
0
 
 
И още нещо - тАлАвизия *божков телевижън* по цял ден плюе по правителство,вирус,карантина,новините им минимум са черни,оплюващи,ако ги слуша и гледа човек извън България ще се чуди има ли изобщо живи хора тук!Затова по нея се *изявяват* един куп боклуци,които в момента са изритани от живота и политиката!
0
 
 
пърФанова е *дофтор* колкото аз съм хАмерикански кУсмУнаФт!Много отдавна тя е в политиката да лиже г*за на царя и тези около него,вързана е за яслата и като лекар е пълна нула.Да не говорим,че е пълна простакелка както в обществения,така и в личния си живот!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: